Cursussen

Zet jezelf in het licht

Anders dan anders

Ben jij er klaar voor om af te rekenen met vervelende gebeurtenissen uit het verleden? Ben je er gewoon aan toe om veranderingen in gezondheid, werk of relaties aan te brengen? Om te veranderen overwin je eerst blokkades op het emotionele, mentale of spirituele vlak. Vaak wijzen blokkades in het lichaam op het feit dat je ergens energie vasthoudt. Je voelt wel dat het anders moet, maar hoe?

Zet jezelf in het licht is dé methode om tot een nieuw bewustzijn te komen en bronnen van kracht in jezelf aan te boren. In de cursus wordt geleerd hoe je jouw schaduw overwint om daarna jezelf stap voor stap naar een  nieuwe werkelijkheid te voeren. Einstein leerde ons al: "je kan een probleem niet oplossen met hetzelfde bewustzijn waarmee een probleem ontstaan is." Groeien in bewustzijn is de enige manier om werkelijk je problemen op te lossen. En die groei heb je zelf in de hand. Kom uit de schaduw en stap in het licht, dat is wat we in de cursus doen. 

Wat gaan we doen?

Zet jezelf in het licht is een jaarcursus van 10 dagen. De lessen zijn vol plezier, energie en met een open sfeer. Daarnaast zijn ze ook intensief, omdat je op zoek gaat naar je innerlijke kracht en de daarbij behorende energie van een hoger bewustzijnsniveau. In de cursus worden praktische oefeningen afgewisseld met meditaties en het delen van ervaringen. We leren op onze intuïtie te vertrouwen, we leren onszelf beter kennen en we krijgen inzicht in hoe we omgaan met uitdagingen. Op dag 5 komt talentmanager Carla Blom om op een inspirerende manier op zoek te gaan naar jouw talent. 

Steeds meer stukjes van jezelf ga je uit de schaduw in het licht zetten. Je gaat daardoor het licht ervaren en juist dat is nodig om je er bewust van te kunnen worden dat alles licht is. De groepdynamiek zorgt voor synergie en is belangrijk om een hogere trilling op te bouwen. Ik heb zelfs gemerkt, dat de deelnemers van de groep echte vrienden zijn geworden. Deze cursus biedt dé kans om nu eens echt aan jouw thema's te werken, gun het jezelf! Er is geen voorkennis of vooropleiding vereist, iedereen die zichzelf opnieuw wil ontdekken en daaraan wil werken is van harte welkom.

Planning
 • de workshop wordt gegeven op vrijdag door Lilian Gijsbers
 • Op een schitterende locatie: De schaapshoeve in Langenboom
 • De 10 dagen zijn ingedeeld in 5 blokken rondom een thema.
 • Grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 18 deelnemers.
 • De workshops duren van 10.00 tot circa 16.00 uur.
 • Vegetarische lunch is inbegrepen.
Blok 1 >

Informatie blok 1

 • Vrijdag:  28 september en 2 november 2018
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee / vegetarische lunch
Inschrijven >
Dag 1: Je kunt meer dan je denkt

We zijn allemaal opgevoed met regels, normen en waarden en dat is maar gelukkig ook. Toch kan het soms zo zijn, dat je angstvallig vasthoudt aan het oude, vertrouwde, terwijl er in potentie meer mogelijkheden zijn als je meegaat met de stroom van het leven. Vaak vinden we het prima zoals het is of zijn we overtuigd dat we niet in staat zijn om te veranderen. Dan kunnen de regels en routine in je leven verworden tot beperkende overtuigingen en laten je groei stagneren. Wanneer je beperkende overtuigingen loslaat maak je ruimte voor nieuwe ontwikkelingen, voor avontuur. En dan blijkt dat je meer kunt dan wat je ooit van jezelf verwacht had.

Dag 2: Illusies onder de loep

De wereld om je heen functioneert als een spiegel van wat er zich in jouw binnenwereld afspeelt. Het leven is een prachtige afspiegeling van de gedachten en gevoelens die je koestert. Denk je dat je de situaties die zich in je leven voordoen niet kunt veranderen en dat je meedrijft met de stroom zonder er invloed op te hebben? Het kan anders worden. Je wereld verandert aan de buitenkant als jij aan de binnenkant verandert. En op jouw gevoelsleven, jouw overtuigingen en jouw mentale denken heb je een grote invloed als je ziet dat sommige gedachten een illusie zijn. Het werkelijk in de spiegel kijken kan dan wel eens een grote verrassing opleveren, die mooier is dan de illusie ooit kan zijn.

Blok 2 >

Informatie blok 2

 • Vrijdag: 23 november en 21 december 2018
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee / vegetarische lunch
Inschrijven >
Dag 3: Het universum helpt jou

De wet van de aantrekking en het voelen van diepe dankbaarheid gaan we deze les gebruiken om de werking van het universum te ervaren. Het universum is opgebouwd uit energie en zo is ook elk mens opgebouwd uit diezelfde energie. We kunnen ons dus zo ontwikkelen, dat we ons één voelen met het universum. Dat gevoel van oneness, van totale eenheid, geeft je een intens vertrouwen in het leven. Hierdoor ben je ook in staat om kennis te vergaren. Alle kennis is namelijk al aanwezig als een collectief bewustzijn.

Dag 4: Zijn in het nu

Volgens Einstein is tijd een illusie. Tijd is dus een relatief begrip. Dit alles is met ons hoofd niet te bevatten, want als tijd volgens onze manier van denken niet bestaat, wat betekent dit dan voor ons leven? We bekijken in deze les de visie op tijd door de ogen van Indianen en Aboriginals. Het heden, verleden en toekomst zijn één. Vasthouden aan overtuigingen over tijd haalt je uit je kracht en zorgt dat je de verbinding met de goddelijke energie mist. De tijd loslaten brengt synchroniciteit, oftewel bijzondere toevalligheden die je leven kunnen veranderen. In deze les gaan we daar dieper op in.

Blok 3 >

Informatie blok 3

 • Vrijdag: 11 januari en 1 februari 2019
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee / vegetarische lunch
Inschrijven >
Dag 5: De vrije wil

De aarde is bedoeld als leerschool voor haar bewoners. Door te oefenen met onze vrije wil worden we in staat gesteld om de wetten van het universum te leren kennen en zelf de keuze te maken wat we willen. Deze keuzes kunnen we uiten in dualiteit; ze beïnvloedt ons denken en doen, we lopen onze weg met keuzes tussen zwart/wit, warm/koud, goed/kwaad, hemel/aarde en ga zo maar door. Het stimuleert onze groei als mens. Deze dualiteit is een geweldige manier om ons te laten ervaren wie we zijn. Ook kunnen we kiezen wie we willen zijn en zodra we voorbij gaan aan deze dualiteit, gaan we werkelijk onze ware bestemming vinden. Daar ontstaat een ruimte van stilte, een ruimte waarin alles eenheid is. Voorbij de dualiteit is een kwaliteit van leven, die zorgt dat je pad duidelijk wordt en dat de keuzes die je maakt helder zijn. Je zult zien dat jouw talent daarin een grote rol speelt. Een talent dat je misschien kent, of wellicht ook helemaal niet. Maar dat talent voert jou naar jouw bestemming. Speciaal op deze dag heb ik Carla Blom van Power & Passie uitgenodigd. Zij is talentmanager en inspireert je op zoek te gaan naar jouw talent. 

Dag 6: Intuïtie kun je ontwikkelen

Wat is intuïtie en hoe ontwikkel je het? In feite is intuïtie een vorm van goddelijke leiding. Je laat je leiden door een wetenschap, een gevoel en een impuls, die niet uit jouw denkproces afkomstig zijn, maar uit een andere bron. Elk mens is in staat deze prachtige vorm van goddelijke kennis tot op zekere hoogte te leren. Ook het afstemmen op de energie van anderen is onderdeel van deze les.

Blok 4 >

Informatie blok 4

 • Vrijdag: 15 maart en 26 april 2018
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee / vegetarische lunch
Inschrijven >
Dag 7: Jouw levenspad

Er is een weg die leidt naar verlichting. Een pad dat ervoor zorgt, dat je het leven leert begrijpen. Voor elk mens is dat pad anders, uniek en passend bij je persoonlijkheid. Daarom is er ook niet één vorm te noemen die voor iedereen werkt. Iedereen is op aarde gekomen met een taak, een doel. Deze taak valt uiteen in twee delen: de levensles voor jezelf en de taak die je hebt om een bijdrage te leveren aan de mensheid (dat wat je achterlaat). Zodra je deze twee taken werkelijk gaat uitvoeren, ben je in feite verlicht. Je kent dan jezelf als puur licht en je weet je missie in het leven. Het verlichte bewustzijn is een hoge energiefrequentie die ons uittilt boven het pure aardse leven. Het geeft een nieuwe dimensie aan je leven als je die energie kunt toelaten. Deze dag gaan we oefeningen doen om energie uit een hogere dimensie te voelen. Ook bespreken we hoe we dit energieniveau het beste kunnen vasthouden.

Dag 8: Jouw gave en jouw droom

Elk mens heeft een unieke combinatie van kennis, gaven en dromen. Het is de kunst om deze voor jezelf helder te krijgen. Veel mensen komen er niet aan toe, geven de moed op of weten niet dat de gave je weg is naar het vervullen van je dromen. Vandaag gaan we op zoek naar jouw unieke gave en we krijgen inzicht hoe die samenhangt met jouw droom. Wanneer dromen helder worden, kunnen ze ook werkelijkheid worden. En dat heb je grotendeels zelf in de hand.

Blok 5 >

Informatie blok 5

 • Vrijdag: 24 mei en 7 juni 2018
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee / vegetarische lunch
Inschrijven >
Dag 9: Jouw grootste cadeau

Om je droom te realiseren zul je jezelf tot het uiterste trouw moeten zijn. Je krijgt te maken met barrières en met weerstand. Weerstand in jezelf, maar ook weerstand vanuit je omgeving. De weg naar het realiseren van je droom gaat dus niet over rozen. Hoe zorg je ervoor dat je de barrières in jezelf en je omgeving overwint? Wat heb je nodig om je leven zelf in de hand te nemen en je ultieme droom en missie te realiseren? We gaan in deze les op zoek naar jouw grootste angst en je grootste verdriet. Het mooie is, dat als je deze durft aan te kijken, daar meestal het grootste cadeau onder verborgen zit. Pijn en verdriet horen bij het leven, maar ze zijn ook een richtingwijzer voor jouw pad, het is de weg van inzicht.

Dag 10: Het licht laten schijnen

Aan het einde van de tunnel schijnt altijd het licht. Door jezelf tijdens je leven in het licht te zetten, kom je erachter dat alles wat je overkomt in het leven ergens goed voor is. Wanneer je door moeilijke periodes heen moet, wanneer je pijn en verdriet hebt doorstaan, zie je dat na een dergelijke periode altijd de zon weer gaat schijnen. Jij bent degene die de zon kan laten schijnen en het licht toe te laten in je leven. Na deze reeks van lessen zul je het licht voortaan in je leven kunnen toelaten. Je mag er zijn, helemaal. En deze laatste les gaan we dat nog eens bekrachtigen.

Inschrijven "zet jezelf in het licht"

 • 10 lessen (blok 1 t/m 5)
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee / Lunch
 • € 1.250,00 (inc. BTW)
 • Betaling in termijnen is mogelijk
Locatie: De Schaapshoeve

Schaapsdijkweg 20a
Langenboom (noord-brabant)

In het buitengebied, omgeven door prachtige natuur.
Met de auto 20 minuten vanaf Nijmegen en 20 minuten vanaf Uden

Ga terug