Inspiratie

Bijzondere ontmoeting

  • door Lilian Gijsbers

Als je boven op de berg staat, trots op je overwinning, en je ziet een tweede klimmer aankomen. Kun je dan blij zijn voor die klimmer?

Gisteren stak ik een hand uit naar de tweede klimmer, maar hij bleek al vaker boven te zijn geweest en wees me de weg naar een nog hogere top. 

Wie was toch deze man, die zomaar bij me kwam voor een consult? Ik wilde hem helpen, omdat ik zag dat hij leed. Het was een kleine man met helderblauwe ogen. Ik schat hem een jaar of 60. Vol leed en verdriet kwam hij bij me aan. En ik maakte contact met zijn energie en merkte, dat deze man een ander was dan ik ooit had kunnen verwachten. De energie die hij uitstraalde.... ik ben er nog steeds beduusd van. Vorige week kreeg ik een knuffel van "Amma" de moeder van de aarde, maar werkelijk: deze man was NOG serener dan zij.

Hij nam me mee naar die hogere berg, eentje waar je de hele wereld helemaal overziet. En samen keken we naar de aarde. Ik vroeg hem: "waar zijn we nu?" En kreeg het gevoel dat we iets nieuws mochten creëren. We stegen hoger en hoger en kwamen uit in pure energie. Er was geen vorm, alleen maar kleuren en een heerlijke rust. Woorden waren niet nodig. Deze man sprak weinig woorden. Ik vroeg hem wat hij wilde maken en hij zei één woord "Liefde". Als het al mogelijk was, dan steeg de energie nog meer en ik zag alleen nog maar gouden sterretjes. En daarbinnen een groot hart. Hij nam het mee naar beneden en zei dat hij het zou koesteren. 

Na afloop keek ik de man in zijn ogen, tranen rolden over zijn wangen. Wat er is gebeurd, ik kan het niet begrijpen. Maar mijn hemel, wat waren die ogen opeens blauw en intens. Hij bedankte mij, maar ik bedankte hem. Soms is mijn werk zo mooi, dat ik het zelf niet kan geloven.

Samen beklimmen we een berg en soms helpt de één de ander vooruit. Vaak is het niet eens duidelijk wie nou eigenlijk wie geholpen heeft en dat is hoe het hoort te gaan. Geven en nemen, ze vallen samen als je mededogen kunt voelen voor de ander.

Bijna weekend, tijd om even te laten bezinken wat ik deze week toch weer voor mooie mensen heb ontmoet.

Reactie toevoegen