Inspiratie

Een gevoel van vrede

  • door Lilian Gijsbers

Je voelt vrede als je niks moet en de hele wereld aan kunt. Dit gevoel is er al, op het moment dat je het weer voelt, weet je direct wat ermee bedoeld wordt. Wat het mooie is, dat je er zelf voor kan kiezen een dergelijk gevoel te ervaren. Het is zelfs aan te bevelen om meer aandacht aan vredige gevoelens te besteden om te zorgen dat je vaker lekker in je vel zit.

Een vredig moment voel je wanneer je flink gesport hebt en even zit te rusten. Maar ook wanneer je van een afstandje naar een vriendelijk tafereel kijkt. Bijvoorbeeld als je een eekhoorntje uit de boom ziet klimmen, wanneer je over de eerste sneeuw loopt waar nog niemand op heeft gelopen, maar ook als je in het water naar de vissen staart. 

Het vredige gevoel geeft je een onmetelijk gevoel van rust. Dat is het moment waarop je één met jezelf bent. Je bent dan niet verscheurd door beslommeringen van het dagelijks leven. Door deze momenten van vrede elke dag in je leven te bouwen, kun je veel beter omgaan met stress uit je dagelijks leven.

Niemand heeft je gevraagd de hele dag door te jakkeren met je werk. Je mag best even naar buiten kijken, de heerlijke geur van een kop thee opsnuiven of gewoon even voor je uit staren. Sterker nog: door je geest even een vredig moment te geven, ben je daarna weer helemaal opgeladen om te doen wat er moet gebeuren. Maak je er dus bewust van, dat je elke dag even dat gevoel oproept. Doe dat twee tot drie keer per dag. Jezelf met dit gevoel verbinden, maakt dat je door de dag heen dat vredige gevoel kan vasthouden. Strijd is dan minder snel nodig en je raakt ingesteld op deze rust. Je blijft daardoor beter in je kracht en laat je minder snel verleiden om ruzie te maken of stress te ervaren. Stress is een keuze, vrede ook!

Reactie toevoegen