Inspiratie

heftige verhalen vragen om heling

  • door Lilian Gijsbers
Soms zijn er in mijn werk dagen vol humor en licht, maar wanneer het nodig is gaan we ook echt de diepte in. En deze week was zo’n week. Nu terugkijkend kan ikme soms afvragen in wat voor wereld we eigenlijk leven. De tranen van die lieve cursist voel ik nog diep in mijn ziel.
 
“Het hoofd van de school heeft me vernederd en voor de klas gezet, nog steeds ben ik bang om voor een groep te staan. Jarenlang ging ik naar een school waar ik in elkaar gedoken zat, zo bang was ik. Later, heel veel later, is deze leraar en nog enkele andere mensen ontslagen. Er blijkt ook seksueel misbruik te hebben plaatsgehad. Mijn broers hebben er ook gezeten, ze kampen met depressies. Dat zal ook met die school te maken hebben gehad.”

Een ander lief mens vertelt: “meerdere malen heb ik mijn moeder van de dood gered. Ze dronk en mijn vader sloeg haar zo hard, dat overal bloed zat. De ramen lagen er met regelmaat uit en ik belde dan de politie. Vanaf mijn achtste kookte ik thuis, niemand anders deed het.”

Of een verlegen vrouw die vertelt, dat haar broer haar manipuleerde om seks te hebben. Het diepe verdriet was in haar hele lijf voelbaar. Niemand weet het, geheimen worden gedragen en leiden tot burn out en stress klachten. Niemand op het werk weet het. Pas onlangs heeft ze het met haar man gedeeld.

En wat ik mag doen is helend, je brengt inzichten, brengt de energie in balans en je helpt de persoon de situatie om te zetten naar rechtvaardigheid, liefde voor zichzelf en je helpt ze heldere grenzen te stellen. Het is een heel proces van jaren voor deze mensen, in mijn hart zijn dit de helden van onze wereld

Reactie toevoegen