Inspiratie

In je kracht staan

  • door Lilian Gijsbers

Soms lijken dingen zo eenvoudig, maar zijn ze zo moeilijk te doen. In je kracht staan, of "In The Power" zijn, is een toestand waarin je werkelijk je beste jij bent. En dat is een bijzonder gevoel, voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. In feite ben je dan verbonden met je innerlijke weten, oftewel je intuitie, en je voelt je verbonden met alles om je heen. Hierdoor voel je een grote mate van rust in een alerte staat van aanwezig zijn. Op zo'n moment lijkt alles samen te vallen en is alles goed. Oordelen vallen weg, verdriet en pijn worden overstegen, verbinding is hetgeen je dan kracht geeft. Naar mijn mening is het leven bedoeld om je steeds dichterbij dit gevoel te brengen. Vanuit deze visie is het dan ook noodzakelijk dat je in je leven situaties meemaakt, mensen ontmoet, uitdagingen beleeft, die het jou moeilijk maken. Op zo'n moment word je teruggeworpen op jezelf en moet je jezelf overwinnen om weer op te krabbelen. Sommige mensen geven het leven de schuld van hun ellende, maar ik geloof dat niks zo erg is dat het niet overwonnen zou kunnen worden. En overwinning smaakt zoet. Naarmate je jezelf steeds beter leert kennen, ben je ook minder bang om uitdagingen in het leven aan te gaan. Je opent jezelf als het ware voor alles wat er op je pad komt. En dan kom je werkelijk in je kracht. En dat is een heerlijk gevoel. 

Wat je ervaart in deze toestand is een duidelijkere waarneming, van kleuren, van mensen, van diepte in bomen en planten. Alsof er een witte bruisende waas om alles en iedereen heen zit. Op dat moment ben je echt AANWEZIG in het hier en nu. Het maakt het mogelijk om het grotere geheel te zien. Dat alles verbonden is, dat iedereen in de kern hetzelfde is, dat alles opgebouwd is uit energie en we daardoor een belevenis, die we het LEVEN hebben genoemd, kunnen meemaken. En elke keer als je het durft om in deze toestand te zijn, merk je dat het leven gemakkelijker wordt. Je krijgt begrip hoe de wereld eigenlijk echt werkt. Je voelt dat er een kracht is die alles lijkt te beïnvloeden en te besturen. Op dat moment voel je dat het leven je in feite draagt en begeleidt. Dan vallen blokkades weg of zie je ze zo duidelijk dat je ze mag overwinnen. En dat noemt men ook wel "in the flow" zijn. Wanneer je dit voor het eerst ervaart, dan is dat een overweldigend gevoel van energie en kracht. Het lijkt alsof je wordt opgetild en je voelt je nooit meer alleen.

In principe begint daar je zoektocht naar meer van dit gevoel. Je wilt het altijd zo ervaren. Je wilt het leven zien en voelen door deze sterkere manier van waarnemen. En dat pad, dat noem ik ware spiritualiteit. Het leidt je naar antwoorden op de ware levensvragen. "Wie ben ik?" "Wat kom ik hier op aarde doen?" "Waarom leven mensen zo onbewust als je ook echt aanwezig kan zijn?" "Waarom zijn mensen soms onaardig tegen mij?" "Wat kan ik daarvan leren?" En hoe meer vragen je jezelf stelt, hoe dichterbij je komt om de antwoorden ook echt te vinden. Maar de antwoorden vragen je om moed te tonen, om buiten de gebaande paden te denken, om uiteindelijk te ontdekken, dat alles wat je altijd geloofde slechts de halve waarheid was. En dat betekent dat je verantwoordelijkheid moet nemen. Alles wat jij zegt en doet heeft invloed op jouw leven. Hoe meer je durft te kiezen om je hart helemaal open te stellen, hoe eerlijker je tegen jezelf en anderen bent. En dat is spannend. Want eigenlijk is het veel gemakkelijker om jezelf te verstoppen achter muurtjes en beschermingsmechanismen. Die hebben we allemaal, maar de maskers of muurtjes zijn in feite ook een blokkade voor de mooie dingen. Als je onzeker bent, sluit je jezelf af voor negatieve reacties. Helaas kan de positieve reactie dan ook niet meer door het muurtje heen. Ergens moet je dus het lef hebben om elk muurtje af te breken. Door open en zonder angst de wereld tegemoet te treden. Poeh, dat is nogal wat, dat weet ik maar al te goed. Maar weet: "je bent nooit alleen!" Behalve lieve en mooie mensen om je heen kan je ook terugvallen op jezelf en jouw innerlijke stem. Luister naar dat stemmetje in jou. Niet de stem in je hoofd, maar die in je hart vertelt je wat de dingen zijn die jouw leven mooi en boeiend maken. Langzaam zal dan ook het besef groeien, dat er een wereld is die je met het blote oog niet altijd kunt waarnemen. Deze wereld noemen we de spirituele wereld. Hoe verder je jezelf openstelt voor jezelf, hoe gemakkelijker je toegang krijgt tot een hele nieuwe dimensie van het leven. Deze dimensie leidt je naar het inzicht dat het leven op aarde niet eindigt bij de dood, maar verdergaat in een andere wereld. En deze wereld is dichterbij dan we denken. Veel mensen hebben wel ervaren dat "er meer is tussen hemel en aarde." Wat dit MEER precies is, valt ook te ontdekken door je spirituele zoektocht voort te zetten. Hoe beter je in staat bent werkelijk jezelf te zijn, hoe meer steun en begeleiding je zult ervaren. Het is de moeite van het proberen waard, toch? 

Reactie toevoegen