Inspiratie

Reden tot feesten

  • door Lilian Gijsbers

In de rust ontstaat de ruimte om te groeien

Al voor de vakantie vertelden mijn spirituele meesters mij: “ in de rust ontstaat de ruimte om te groeien.” Dit was een boodschap, waarvan ik voelde dat het van groot belang was. In de vakantietijd hebben grote groepen mensen vrij en in die rust is er hard gewerkt aan de spirituele ontwikkeling op aarde. Hierdoor heeft het bewustzijn een sprong gemaakt en kon de kritieke massa die nodig was om de aarde naar een hoger bewustzijnsniveau te tillen, worden bereikt. We zijn er gekomen! Het harde werken heeft zich geloond. Een periode van strijd en dualiteit is nu omgezet naar een hogere vorm van Zijn, van eenheid, bevrijding en Liefde. Net als na elke andere gestreden strijd zal er langzaam weer harmonie moeten gaan ontstaan. Nu komt het opruimen, het werk van opbouwen wat in de strijd is afgebroken. We beseffen misschien het effect nog niet en we overzien nog niet de totale omvang waarover we spreken, maar we voelen al wel de positieve energie waar we zo lang op gewacht hebben.

 

Blijf groeien, help mee om het licht te verspreiden

De afgelopen jaren heeft het spirituele rijk alles ingezet om de mensheid te steunen. De aarde moest als geheel een sprong in bewustzijn maken om een betere, nieuwe wereld te kunnen manifesteren. Veel nieuwetijdskinderen zijn op aarde gekomen om met deze sprong in bewustzijn mee te helpen. Het is de bedoeling dat steeds meer mensen wakker worden om het licht te verspreiden. Moeder aarde kan zich door deze lichtere energie zuiveren en ook de mensheid kan daardoor helen. We mogen ons gelukkig prijzen, want werkelijk desastreuze gevolgen zijn tot nu toe afgewend. Verwacht niet dat alles nu alleen maar beter wordt. Eerst zal verdwijnen wat ontstaan is in de oude energie en wat ons in de toekomst niet meer dient. Dit neemt nog enkele jaren in beslag. We merken dit aan veranderende ideeën omtrent opvoeding, economie, opleiding, leiderschap en politiek. Maar het zal ook zijn weerslag hebben op bijvoorbeeld wetenschap, gezondheidszorg, cultuur en de manier van denken over geld. Alles wat ontstaan is vanuit de gedachte van dualiteit, zal in verval raken. Mensen die niet spiritueel gegroeid zijn, kunnen dit alles in angst en onzekerheid ervaren. Ze zien namelijk niet dat wat er gebeurt in feite nodig is, om de aarde in haar nieuwe energie te laten groeien. De kritieke massa heeft voldoende eenheidsbewustzijn om de andere mensen op aarde te helpen en steunen om zo de gehele mensheid naar een hoger plan te tillen. De olievlek van collectief hoger bewustzijn zal zich snel verspreiden en helpt moeder aarde en de mensheid als geheel naar het hogere plan. De wereld wordt nu mooier. Er verschijnen nieuwe mogelijkheden, die voorheen ondenkbaar waren. Denk aan nieuwe vormen van energievoorziening, effectieve oplossingen voor armoede en milieuproblemen, maar ook geneeswijzen op spiritueel en energetisch vlak en nieuwe vormen van reizen. We gaan anders leven en onze dagen anders invullen, we gaan naar een hogere vorm van leven. Alles zal schoner, eerlijker, mooier en vriendelijker zijn. En de dag dat dit zekerheid werd, die dag is gekomen.  Geniet van het leven, voel de vreugde van de bevrijding. Vreugde tilt de aarde naar een nog hoger bewustzijnsniveau. Uiteindelijk is de groei die we kunnen bewerkstelligen oneindig, zoals het universum oneindig is. Diep van binnen wisten we dat het jaar 2012 bijzonder zou zijn, maar of het werkelijk zou lukken om de sprong in bewustzijn te maken was onze opdracht als mensheid. Het was onze taak. Realiseer jezelf: “jij hebt deze nieuwe staat van bewustzijn mee opgebouwd, zonder jou was het niet gelukt.” Het spirituele rijk viert feest, want wanneer de aarde groeit, plukt het spirituele rijk daar tegelijkertijd haar vruchten van.

 

Wat gaat er de aankomende tijd nog gebeuren?

De sprong in bewustzijn heeft veroorzaakt dat er meer licht is gekomen op aarde en dat heeft vele positieve effecten voor elk mens. Het is veel gemakkelijker geworden om oude pijn, boosheid en verdriet in je onderbewuste op te sporen, waarna je het kan aankijken, omhelzen en loslaten. Dit proces wordt ook wel transcenderen genoemd. En wanneer dat innerlijke proces zich naar het einde begeeft, word je uiteindelijk met je essentie verenigd. Hierdoor ga je de illusies die op aarde leven gemakkelijker doorzien, je voelt een grotere waarheid. Waar we nu ellende en verdriet zien, kunnen we in de toekomst altijd het licht achter deze drama’s zien. Als je het durft te zien, zie je dan hoe warm en liefdevol de aarde is? Ervaar je dan hoeveel mensen er zijn die jouw liefde en vertrouwen waard zijn? Zie je dan hoe we in overvloed kunnen leven, als we de dualiteit achter ons kunnen laten? Hoe beter we ons inzetten dit te beseffen, hoe mooier de aarde wordt! Wat jij kunt doen om het proces van samenvoegen met jouw essentie te bevorderen, is aan je eigen bewustwording blijven werken. Neem geen genoegen met wie je vandaag bent, maar blijf jezelf ontwikkelen tot een meer volledig mens. Door transcenderen kun je jezelf elke dag opnieuw uitvinden. Sterker nog, wanneer jij je daartoe zet, help je de aarde groeien en daarmee groeit ook het universum. Naarmate je groeit, krijg je ook steeds meer hulp vanuit het spirituele rijk. Simpelweg omdat de weg naar jouw licht voortaan gemakkelijker te begaan is. Zoek en je zult vinden, maar zoek niet langer buiten jezelf, zoek in jou. Jouw ziel weet de weg, zorg dat je de blokkades die over je ziel liggen opruimt en je zult je weg vinden. Je kunt dat elke keer doen als je stuit op weerstand, elke keer als je een vervelend gevoel krijgt of je merkt dat je overtuiging je tegenhoudt om te geloven dat je iets kunt bereiken. Op zo’n moment kun je in je gevoel afdalen en werkelijk voelen waar de blokkade zit. Breek elke blokkade af, tot op de laatste steen. Durf de pijn en verdriet erachter te voelen. Wees een open en kwetsbaar mens. Het lijkt alsof je jezelf moet beschermen, alsof je de blokkade in jezelf nodig hebt, maar blokkades zijn een manifestatie van het ego, een manifestatie van het dualisme. In de eenheid is alles mogelijk. Alles wat je bedenkt is mogelijk, want in het universum bestaat alles al. Alles is één en verbonden met elkaar. Wanneer je in het eenheidsbewustzijn bent gestapt, ben je voortaan in staat je eigen wereld te creëren.  Zorg dat jouw wereld mooi wordt.

Het kan zwaar lijken, maar je kunt jezelf losbreken uit oude patronen, je kunt instappen op de stroom die het Leven is. Stroom mee en bied geen weerstand, je zult merken dat je er dan wel komt. En net als met snelstromend water, soms moet je niet teveel willen peddelen om een koers te varen, maar moet je jezelf overgeven aan de sterke stroom. Woeste stromen leiden uiteindelijk naar rustiger vaarwater.

Reactie toevoegen