Inspiratie

Schep je eigen realiteit

  • door Lilian Gijsbers

Als geen ander heb ik in de afgelopen jaren gemerkt, dat we leven in een wereld waaraan je werkelijk kan bijdragen. Waarin jij wel degelijk in je eentje veranderingen teweeg kan brengen. Steeds meer en meer brengt spiritueel ontwaken me heel duidelijk bij een indrukwekkende waarheid die ik niet meer kan ontkennen: wij zijn scheppers van onze eigen dagelijkse realiteit. En dat zijn we ALTIJD, voor sommigen onbewust, voor anderen steeds meer en meer bewust. En dat je er steeds bewuster gebruik van kan maken, ook dat is wat ik bij mezelf, maar ook bij cursisten waarneem.

"Nou kom maar op Lilian, met je voorbeelden, want dit is natuurlijk grote onzin." Ja het is inderdaad een fenomeen waar je maar moeilijk begrip voor kan krijgen. Althans... als je het met je hoofd probeert te begrijpen. De grap is, dat je hoofd in dit hele proces van realiteit scheppen wel een giga belangrijke rol speelt! Alleen in een hele andere rol dan die wij het als mens tot nu toe hebben toebedeeld. Het hoofd is namelijk de plek waar je in je VERBEELDING de realiteit kan scheppen! Je ziet het al voor je, je geeft het vorm. Zoals een schilder in zijn hoofd al een soort plaatje heeft van wat het doek straks mag gaan uitstralen. Of het beeld wat een regisseur zich schept om een film of toneelstuk vorm te geven. Nou die voorbeelden... ze zijn er, maar als je probeert dit met je gedachten weer te weerleggen, dan komt het niet binnen.... Probeer het te VOELEN wat deze voorbeelden met je doen. De intensiteit van de voorbeelden, de verbazing, verwondering, de blijdschap. En dan hoop ik je een klein stukje te hebben laten ervaren wat het scheppen van nieuwe realiteiten inhoudt.

5 VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK:

- Een cursist ging na diepe meditaties en regressie naar vorige levens opeens andere talen spreken. Deze talen is zij in dit leven niet machtig. Hiermee schept zij nieuwe mogelijkheden voor gesprekken met mensen van andere nationaliteiten.

- Tijdens een sessie met een man met een hernia komt er zodanig veel helende energie vrij en zie ik in de ruggegraat met mijn helderziende ogen waar de uitstulping is. Nadat ik deze met mijn handen heb aangeraakt is de pijn van de man volledig weg. Als hij twee weken later opnieuw onder de scan gaat, is zijn ruggegraat schoon en ziet de arts af van de geplande operatie. We scheppen hier samen een nieuwe realiteit van gezond zijn.

- Een moeder vertelt tijdens de cursus dat ze haar zoon moeilijk kan bereiken, hij slaapt slecht en praat niet sinds de scheiding. Samen maken we op afstand contact met hem en ik kan hem vanuit de ziel vragen stellen. Ik zie hem helderziend duidelijk staan en ben in staat een gesprek te voeren. Hardop spreek ik uit wat hij vertelt, over school, over de scheiding, over zijn stil verdriet. Ik mag helende energie sturen, hem geruststellen. Zijn moeder kijkt verbaasd en is blij dat ze nu weet waar het probleem zit. Die avond praat ze met hem. Hij bevestigt alles wat er tijdens de sessie is gezegd en zegt met betraande ogen: "eindelijk iemand die me echt begrijpt." Hierna verandert de houding van de jongen, hij wordt opener, slaapt beter en zijn functioneren gaat vooruit.

- Een vrouw vertelt me over haar angst om haar man te verliezen. Eerder had hij een hartaanval en nu is ze waakzamer dan ooit, dat het goed gaat met hem. Ik vertel haar dat ze op afstand een liefdevolle verbinding kan maken en we kijken naar zijn hart. Er zit verdriet, om het gemis van mensen die hij liefheeft. Ik leer de vrouw hoe ze liefdevol helende energie kan sturen. We zien in zijn hartgebied verlichting ontstaan. Ze voelt ook haar eigen zorg minder worden. Thuisgekomen is het eerste wat haar man zegt: "Oh ik ben zo blij dat je er bent, er gebeurde net zoiets raars in mijn hart. Ik ben enorm geschrokken. Het werd helemaal warm en gloeide. Even dacht ik dat ik opnieuw een hartaanval kreeg." De vrouw huilde blij en zei: "ik was het, ik mocht je hart helen." Sindsdien is hun connectie sterker geworden en kunnen ze op zelfs 1000 kilometer afstand elkaars gedachten lezen.

- Een man vertelt tijdens een sessie over de moeite die hij heeft om liefde te delen. Hij is door de vrouwen in zijn leven zo vaak verlaten, dat het een pijn heeft achtergelaten die niet te houden is. We maken verbinding met deze pijn, we vragen de vrouwen om een energetische connectie te maken. We zien ze staan en vragen wat er scheelt. De inzichten maken de man duidelijk, dat zijn zelfverzekerde houding de vrouwen enorm onzeker maken. Hij begijpt het, er volgt een vergevingssessie. Het begrip leidt naar heling van het verdriet, hij voelt zijn hart lichter worden. Opeens begint hij te trillen, letterlijk te schudden. Daarbij ademt hij ritmisch en hij maakt in een diepe verbinding met de aarde al zijn oude pijn en emoties los en heelt ze in het licht wat we om hem heen waarnemen. Hij huilt, trilt, schudt en uiteindelijk kijkt hij me verwonderd aan. Zijn ogen zijn blauwer dan de lucht, zijn lijf voelt ontspannen aan. "Dit had ik nodig" zegt hij eenvoudig. De helende kracht die hij in zichzelf heeft mogen aanboren kan hij nu gaan gebruiken om zijn leven opnieuw te scheppen vanuit de liefde die nu in zijn hart kan stromen.

En zo kan ik nog tientallen verhalen met jullie delen. Om je te laten zien in welke werkelijkheid we eigenlijk leven en ook hoe je die werkelijkheid met liefde, bewustzijn en aandacht opnieuw kan scheppen. Voorbij angst, voorbij verdriet. En welke rol speelt het hoofd? Het hoofd luistert dan naar het hart, het vertaalt de boodschappen, het geeft je helderziende beelden, helderhorende boodschappen en stuurt je handen naar de plek waar heling nodig is. Welkom in de wereld van jouw eigen schepping! De wereld die ik aan het scheppen ben is er één van verbinding, samenwerking, wederzijds respect. Het is een wereld waarin de kinderen vrij mogen zijn, waarbij talenten gewaardeerd worden, waarin het gevoel voorrang krijgt, zonder het hoofd te verliezen. Een wereld waarin alles groen is, waarin planten, dieren, de aarde en alles wat leeft met respect wordt behandeld. Een wereld waarin mensen de rol spelen van helers, van het zorgen voor de planeet. Een wereld waarin we bewust leven en elkaars kwaliteiten leren kennen en waarderen. Dat is de wereld die ik voor mezelf wil scheppen en die ik samen met jou wil bewonen en beleven.

Reactie toevoegen