Inspiratie

Zelf jouw wereld creëeren

  • door Lilian Gijsbers

Grote zieners, leiders, onderzoekers en ontdekkers kenmerken zich door een groot vermogen van verbeelding. Ze laten zich leiden door verbeeldingskracht en weigeren zich te voegen naar heersende overtuigingen van het moment. Hun hart spreekt een eigen waarheid en zij volgen alleen die waarheid en dat brengt vaak nieuwe inzichten met zich mee.

Columbus is hiervan een lichtend voorbeeld. Hij liet zich niet weerhouden door angsten toen hij nieuwe werelden ontdekte, maar hij liet zich leiden door de droom dat er meer moest zijn dan hij met het blote oog kon waarnemen. “De aarde is niet plat, maar rond.”

Wij ontdekken ook een nieuwe wereld als we onszelf openstellen voor de potentie van onze dromen. Er is meer dan wat we nu weten en ik durf te vertrouwen dat een open houding me voert naar een nieuwe werkelijkheid voorbij de huidige kennis. En daarom durf ik te geloven dat wat ik kan bedenken, wellicht ook waarheid kan worden. En alleen die instelling heeft me al zoveel gebracht.

Inzicht en inspiratie vallen je ten deel, wanneer je een open mind hebt. Oftewel, je laat je gedachten de vrije loop. En niet elk inzicht of elke vorm van inspiratie hoeft te leiden tot daden. Maar wanneer je stuit op inspiratie en inzichten die je hart veroveren, dan ontstaat een droom. En de droom is het begin van grote daden. Aldus getuige enkele van mijn helden, Columbus, Einstein, Freud en Jung.

Wanneer je vertoeft op die plek waar je de inspiratie voelt, dan zit je vaak diep in verbinding met jezelf. Daar is een ruimte van rust, een ruimte die tijdloos is en vrij van oordelen. In die ruimte ontstaat een nieuwe wereld en daarin is alles mogelijk! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is geloven in jouw idee, vertrouwen op nog meer inspiratie en doen wat je moet doen om het werkelijkheid te laten worden. En zo creëer je de wereld die jij wilt. Simpel en prachtig.

Reacties

Reactie door Alex |

Wat een mooi verhaal. Morgen neem ik dit mee....ik herken het ergens.....en...ik geloof er ook in.....wat finn van je te mogen lezen van je Lilian. Gr. Alex

Reactie toevoegen