Inspiratie

Zelfrealisatie

  • door Lilian Gijsbers

Het spirituele pad is een weg naar zelfrealisatie. Dat betekent, dat je wie jij in het diepste wezen bent, ook in de aardse realiteit tot ontplooiing en ontwikkeling is gekomen. Dan heb je jouw Zelf op aarde gerealiseerd. Dit klinkt wellicht onduidelijk, maar in essentie is het best eenvoudig te begrijpen. Wij denken namelijk dat we onszelf kennen, maar we staan ons zelf slechts toe het stukje te kennen, waar we reeds bekend mee zijn. Als we dieper gaan voelen, ervaren en we groeien daardoor, dan blijkt dat we meer zijn dan we ooit dachten. Dat meer zijn is een contact maken met je Hoger Zelf.

Wanneer je daarmee in verbinding raakt, steeds dieper en vaker, ga je ook herinneren wat er jou in vorige levens is overkomen, waar jouw talenten en interesses zitten die jouw missie en doel op aarde kunnen vervullen, maar je maakt ook kennis met de spirituele wereld waar jouw hoger Zelf zich, in een hogere dimensie, bevindt. Dit alles neemt meerdere levens in beslag en dit is het pad, de weg, die jou naar het ware geluk brengt. Wanneer jouw Hoger Zelf namelijk door jou heen gaat werken en jij pakt jouw missie op, dan word je vervuld, dan is jouw leven zowel voor jouzelf als de mensen om jou heen een ware zegen en steun. En dat gebeurt dan zonder dat je jezelf hoeft aan te passen, te veranderen of dat je dingen nog langer MOET. Op dat moment dat je dat leven ervaart, ben je in staat om ware verlichting te bereiken. En dat proces kan niet onbemerkt blijven. Jouw talenten zijn dan zodanig zichtbaar, dat je mensen inspireert, enthousiasmeert en je brengt ze iets wat hen raakt en blij maakt. Al deze zaken gebeuren nagenoeg zonder moeite van jouw kant en het enige wat er van jou gevraagd wordt, is dat je trouw blijft aan jezelf en jouw Hoger Zelf om steeds meer en vaker jouw essentie aan de aardse realiteit te laten zien.

Je kan dit op vele manieren doen, niemand doet het precies hetzelfde. Een paar voorbeelden zijn: topsporters die laten zien dat ze dingen kunnen overwinnen, die eigenlijk onmogelijk lijken. Artiesten zoals zangers, schilders, acteurs en ontwerpers, die jou raken met hun creatie en optredens. Artsen, docenten, schrijvers, maar ook koks, moeders, kwekers en dansers, ze kunnen allemaal een spiritueel pad lopen en hun ware talent bloot leggen. Ik blijf erop terugkomen, dat je ware spirituele mensen juist herkent aan het feit dat ze genieten van wat ze doen en wie ze zijn. Als ik naar mezelf kijk, probeer ik altijd alles te doen met volle aandacht. Met blijdschap om wat ik mag doen en wie ik mag ontmoeten. Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn privéleven. Dit betekent niet, dat er alleen maar blijdschap en gelukzaligheid is, dat zeker niet. Het betekent dat je ook de moeilijke, zware en vervelende momenten met volle aandacht beleeft. Op dergelijke momenten deel je jouw essentie namelijk net zo goed als wanneer je vrolijk en blij bent.

Wanneer je alle emoties, gevoelens en momenten bewust kan ervaren en toestaan in je leven, dan ben je aardig op weg in je pad naar zelfrealisatie. En soms.... val je even terug, heb je een tegenvaller, voel je jezelf helemaal uit balans. Op juist die momenten.... is er de uitdaging om weer terug te komen bij die balans, bij de acceptatie van wat er gebeurde, zodat je opnieuw een stapje hebt gemaakt in jouw pad van zelfrealisatie. Dit pad hoef je niet alleen te bewandelen, dit doe je namelijk samen met anderen. Geniet ervan, dat is volgens mij een mooie manier om alles luchtig te nemen en er niet te veel als een last tegenaan te kijken. Zelfrealisatie mag moeilijk zijn, het is ook leuk! Als je even de moed had laten zakken, zoek de moed dan nu weer bij elkaar en sta op en loop verder!

Reactie toevoegen