Cursussen

Energetisch kindercoach

Gevoelige kinderen

Veel kinderen zijn hoogsensitief oftewel HSP. Het zijn kinderen die een hoge mate van gevoeligheid tentoon spreiden. Vaak zijn ze heel creatief en kunnen ze levendige verhalen vertellen. Maar soms gaat het ook moeizaam, trekt het kind zich terug of wordt overprikkeld. Elk kind ontwikkelt zich anders, dus een specifiek beeld valt niet te schetsen. Maar overeenkomsten zijn er zeker. Vaak hebben deze kinderen een vorm van ADHD, ADD, hoogbegaafdheid of autisme. Ook dyslexie komt vaak voor. Wat vooral opvalt, is dat gevoelige kinderen anders lijken te zijn dan andere kinderen. Ze beschikken over een wijsheid en een heldere blik, die je als ouder of leerkracht soms versteld kunnen doen staan. Sommige ouders en leerkrachten kunnen er prima mee omgaan en helpen het kind op hun eigen manier. Als coach kan je de kinderen op energetische wijze begeleiden en ook ouders en leerkrachten hierin meenemen. Deze cursus gaat in op de kinderen van de nieuwe tijd, vele ervan zijn ondertussen volwassen geworden. Ook zij hebben jouw hulp nodig. In de cursus komen technieken aan bod die je helpen in het begeleiden van zowel kinderen als volwassen nieuwetijdsmensen.

Wat gaan we doen?

In 6 dagen worden diverse technieken eigen gemaakt en leer je om deze zelf toe te passen in de praktijk. Na de afronding van deze opleiding kun je als zelfstandig energetisch kindercoach aan de slag of de geleerde materie toepassen in je eigen reeds bestaande praktijk. Ook voor leerkrachten biedt deze cursus inzichten die toegepast kunnen worden in de klas. Uiteraard is deze cursus ook geschikt als je aan je eigen gezin wilt werken of zelf bewuster wilt leren leven. Desgewenst kan je deze cursus aanvullen met de cursus Spiritueel coach en Spiritueel therapeut, omdat ze op elkaar aansluiten. Samen vormen de in totaal 18 dagen een gedegen basis voor jouw praktijk als spiritueel coach, kindercoach of gezinstherapeut. De drie delen bieden uiteenlopende onderwerpen uit de dagelijkse praktijk van een spiritueel coach.  De afzonderlijke modules zijn in de door jou gewenste volgorde te volgen.

Planning
 • de opleiding wordt gegeven op 6 hele dagen
 • data najaar 2024 14/11, 28/11, 12/12, 19/12 en 2025 9/1 en 23/1
 • op de knusse locatie van Lilianders in het gezellige hart van Uden.
 • gemakkelijk bereikbaar 30 minuten vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
 • ook met de bus bereikbaar 10 minuutjes lopen vanaf het busstation in Uden. 
 • grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
 • de dagen duren van 10.00 tot circa 16.00 uur
 • tijdens de cursusdagen worden audio opnamen gemaakt en met je gedeeld
 • docent Lilian Gijsbers
 • incl. koffie / thee
 • € 995,00 (incl. BTW)
 • de cursus wordt met een certificaat afgerond
 • de cursus sluit mooi aan op de cursus spiritueel coach en/of spiritueel therapeut
leren voelen
Veel mensen vragen zich af, "is deze cursus geschikt voor mij?" Het is nogal lastig uit te leggen hoe de cursus is opgebouwd, aangezien je energetisch werken alleen maar kan leren door te voelen! Dus ja, daar hebben we praktische oefeningen voor. Leren voelen wat er in de ander omgaat, ervaren wat je kan uitstralen in je energieveld, hoe je daarmee een groep tot rust kan brengen, dat je kan voelen waar iemand mee zit of waar hij/zij pijn heeft. Eigenlijk leren we je in deze cursus wat elk (gevoelig) kind al op de basisschool had moeten leren, niet uit boekjes, maar door het te doorvoelen. Het is voor sommigen even wennen. Maar je merkt dat het veel brengt als je goed leert om energetisch in te voelen, omdat je alles al in je hebt. Je gaat dan leren varen op je intuïtie, waar we je echt bij helpen en ook in steunen. De afgelopen cursus werd energetisch kindercoach gewaardeerd met maar liefst 4 tienen, en het gemiddelde waarderingscijfer is al jarenlang een 9. En wat we zien is dat veel mensen na de cursus energetisch kindercoach toch ook de volgende delen volgen, spiritueel coach en spiritueel therapeut. Simpelweg om nog meer coachtechnieken te leren. 
Eigenlijk kan ik maar 1 advies geven of deze cursus bij je past, "volg je gevoel!" En laat je vooral niet tegen houden door de vraag:"ben ik wel goed genoeg?" Hier bij Lilianders mag je vooral ZIJN wie je bent, of als dat nodig is, terugvinden wie je ooit was. 
Dag 1 >

Informatie dag 1

 • een inspirerende locatie
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 1: Innerlijke rust en focus

Kinderen kunnen snel afgeleid zijn, willen bewegen, kunnen niet stilzitten of voelen zich ongemakkelijk als ze lange tijd hetzelfde moeten doen. Soms merk je dat later als ze boos of verdrietig reageren uit het "niets". Dit kan hele ongemakkelijke toestanden teweeg brengen, zowel thuis als op school. Het kind trekt zich in sommige gevallen terug of gaat juist altijd in discussie. Dit doorbreken kan op één manier: innerlijke rust en focus terugbrengen. Het kind leren wat er speelt en te uiten hoe het zich voelt, dat is waarmee we aan de slag gaan.

Dag 2 >

Informatie dag 2

 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 2: werken met een groepje kinderen

Of je nu voor de klas staat of met (je eigen) kinderen in een groepje wilt kunnen werken, in deze cursusdag komt het werken met meerdere kinderen tegelijk aan bod. Hoe kan jij zorgen dat er harmonie is in de groep? Wat kan je een groepje kinderen aanbieden, zodat het voor iedereen leuk en gezellig is? Hoe daag je kinderen uit om samen te werken? Diverse technieken om dit te kunnen toepassen komen aan bod.

Dag 3 >

Informatie dag 3

 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 3: talent bloot leggen

Elk mens is anders, dat is al zo vanaf het eerste begin. Toch krijgen we allemaal de eerste 12 levensjaren dezelfde basis aangeleerd op school. Hierdoor komen talenten soms helemaal niet in beeld. Dat is iets waar je als ouder of coach natuurlijk wel een bijdrage in kunt leveren. Want iemand wordt op latere leeftijd pas echt gelukkig, als diegene doet waar hij goed in is. En weet: elk mens heeft een talent!

Dag 4 >

Informatie dag 4

 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 4: de gaven van kinderen

Kinderen hebben een enorme krachtige intuïtie en deze gaan we uitdagen met hele boeiende en leuke oefeningen. Je zult jezelf verbazen over de mogelijkheden die dit biedt om kinderen in hun kracht te laten staan. Mogelijkerwijs ontdek je bij sommige kinderen zelfs de mogelijkheid van paranormale ontwikkeling, deze gaven zijn veel "nieuwetijdskinderen" al helemaal eigen. Een stukje begeleiding kan ze een snelle groei laten doormaken. Ook de diverse vormen van hoogbegaafdheid komen aan bod op deze dag.

Dag 5 >

Informatie dag 5

 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 5: vrienden maken en ruzie oplossen

Kinderen pesten vaak, dat is iets waarmee ze kunnen leren breken door te leren hoe ze ruzie bij kunnen leggen en vrienden kunnen maken. De oefeningen die we doen zijn erop gericht in kaart te brengen wat er werkelijk speelt, als je ruzies tot de kern weet te ontrafelen, kan je ze tenminste ook echt oplossen. Energetisch kun je hierin heel snel inzicht krijgen.

Dag 6 >

Informatie dag 6

 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 6: in de praktijk brengen

Vandaag gaan we door middel van rollenspellen ervaren hoe je de ander kan helpen. We brengen de kennis van de afgelopen 5 lessen in de praktijk door te oefenen onder elkaar. Deze dag wordt ook een praktijkoefening gedaan om te laten zien dat je de kennis hebt eigen gemaakt. De dag wordt afgerond met de uitreiking van de certificaten.

Inschrijven "energetisch kindercoach"

 • 6 dagen
 • data najaar 2024 14/11, 28/11, 12/12, 19/12 en 2025 9/1 en 23/1
 • 10.00 - 16.00 uur
 • incl. koffie / thee
 • € 995,00 (incl. BTW)
 • betaling in termijnen is mogelijk, we rekenen hiervoor een opslag
Locatie: Cursusruimte Lilianders

Helenastraat 31, Uden
Uden (noord-brabant)


Met de auto 30 minuten vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
Ook met de bus goed bereikbaar.

Ga terug