Cursussen

Energetisch jongeren ondersteunen

Gevoeligheid bij kinderen en tieners

Veel kinderen en jongeren zijn hoogsensitief oftewel HSP. Het zijn kinderen die een hoge mate van gevoeligheid tentoon spreiden. Vaak zijn ze heel creatief en kunnen ze levendige verhalen vertellen. Maar soms gaat het ook moeizaam, trekt het kind zich terug of wordt overprikkeld. Elk kind ontwikkelt zich anders, dus een specifiek beeld valt niet te schetsen. Maar overeenkomsten zijn er zeker. Vaak hebben deze kinderen een vorm van ADHD, ADD, hoogbegaafdheid of autisme. Ook dyslexie komt vaak voor. Wat vooral opvalt, is dat gevoelige kinderen anders lijken te zijn dan andere kinderen. Ze beschikken over een wijsheid en een heldere blik, die je als ouder of leerkracht soms versteld kunnen doen staan. Sommige ouders en leerkrachten kunnen er prima mee omgaan en helpen het kind op hun eigen manier. In deze cursus helpen we jou om met deze kinderen en jongeren beter te leren omgaan en ze te ondersteunen in hun proces. Er komen ook talloze opvoedvraagstukken voorbij, uiteraard mag je jouw persoonlijke vragen uit jouw gezinssituatie of werkveld inbrengen. Hoe praktischer we kunnen werken, hoe meer we eraan hebben! 

Wat gaan we doen?

In 6 dagen krijg je inzicht in opvoed vraagstukken en leer je praktische technieken om energetisch te werken met kinderen en tieners. Ook zijn de oefeningen toepasbaar op volwassenen en zelfs behulpzaam voor jezelf in je werk, maar ook in je eigen gezin. Als je met kinderen leeft of werkt, is deze cursus een aanrader, het zal je dingen laten zien die je nooit eerder hebt ervaren. Bijna iedereen merkt direct verbeteringen thuis. Kinderen en tieners vinden meer rust, slapen beter en het gezin komt weer in balans. Ook op school zullen deze verbeteringen zichtbaar zijn. 
Desgewenst kan je deze cursus aanvullen met de cursus Spiritueel coach en Spiritueel therapeut, omdat ze op elkaar aansluiten. Samen vormen de in totaal 18 dagen een gedegen basis voor jouw praktijk als spiritueel coach, kindercoach of gezinstherapeut, maar ook voor jou als ouder, voogd of leerkracht. De drie delen bieden uiteenlopende onderwerpen uit de dagelijkse gezinssfeer.  De afzonderlijke modules zijn in de door jou gewenste volgorde te volgen.

Planning
  • de opleiding wordt gegeven op 6 hele dagen
  • data najaar 2024 14/11, 28/11, 12/12, 19/12 en 2025 9/1 en 23/1
  • op de knusse locatie van Lilianders in het gezellige hart van Uden.
  • gemakkelijk bereikbaar 30 minuten vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
  • ook met de bus bereikbaar 10 minuutjes lopen vanaf het busstation in Uden. 
  • grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
  • de dagen duren van 10.00 tot circa 16.00 uur
  • tijdens de cursusdagen worden audio opnamen gemaakt en met je gedeeld
  • docent Lilian Gijsbers
  • incl. koffie / thee
  • € 995,00 (incl. BTW)
  • de cursus wordt met een certificaat afgerond
  • de cursus sluit mooi aan op de cursus spiritueel coach en/of spiritueel therapeut
leren voelen
Veel mensen vragen zich af, "is deze cursus geschikt voor mij?" Het is nogal lastig uit te leggen hoe de cursus is opgebouwd, aangezien je energetisch werken alleen maar kan leren door te voelen! Dus ja, daar hebben we praktische oefeningen voor. Leren voelen wat er in de ander omgaat, ervaren wat je kan uitstralen in je energieveld, hoe je daarmee een groep tot rust kan brengen, dat je kan voelen waar iemand mee zit of waar hij/zij pijn heeft. Eigenlijk leren we je in deze cursus wat elk mens al op de basisschool had moeten leren, niet uit boekjes, maar door het te ervaren. Het is misschien even wennen. Helemaal uit je hoofd terug in het gevoel komen is voor sommigen echt een uitdaging. Maar je merkt dat het veel brengt als je goed leert om energetisch in te voelen. Je gaat dan leren vertrouwen op je intuïtie, waar we je echt bij helpen en ook in steunen. De afgelopen cursus werd energetisch kindercoach gewaardeerd met maar liefst 4 tienen, en het gemiddelde waarderingscijfer is al jarenlang een 9. En wat we zien is dat veel mensen na de cursus energetisch kindercoach toch ook de volgende delen volgen, spiritueel coach en spiritueel therapeut. Simpelweg om nog meer te leren over hoe je een gezin naar een hoger plan kan tillen. 
Eigenlijk kan ik maar 1 advies geven of deze cursus bij je past, "volg je gevoel!" En laat je vooral niet tegen houden door de vraag:"ben ik wel goed genoeg?" Hier bij Lilianders mag je vooral ZIJN wie je bent, of als dat nodig is, terugvinden wie je ooit was. 
Dag 1 >

Informatie dag 1

  • een inspirerende locatie
  • 10.00 - 16.00 uur
  • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 1: Innerlijke rust en focus

Kinderen en tieners kunnen snel afgeleid zijn, willen bewegen, kunnen niet stilzitten of voelen zich ongemakkelijk als ze lange tijd hetzelfde moeten doen. Soms merk je dat later als ze boos of verdrietig reageren uit het "niets". Dit kan hele ongemakkelijke toestanden teweeg brengen, zowel thuis als op school. hij of zij trekt zich in sommige gevallen terug of gaat juist altijd in discussie. Elk mens maakt dingen mee, hoe om te gaan met scheiding, ziekte, verlies of trauma? Dit doorbreken kan op één manier: innerlijke rust, veiligheid en focus terugbrengen. Leren wat er speelt en te uiten hoe je jezelf voelt, dat is waarmee we aan de slag gaan. Uiteraard is deze dag ook van belang voor jou als mens, als jij meer rust en focus hebt, straal je dat uit naar de mensen om je heen. 

Dag 2 >

Informatie dag 2

  • 10.00 - 16.00 uur
  • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 2: de energie in het gezin

Hoe kan jij zorgen dat er harmonie is in het gezin? We gaan het hebben over sfeer, het ervaren van disbalans kan namelijk heel verwarrend werken. Elk mens zoekt harmonie en veiligheid, vooral in een groep of gezin. Diverse technieken om dit te kunnen verbeteren komen aan bod. Ideaal als er veel onrust is, bij jou thuis, op het werk of in school. Wat kan je doen om daarin het overzicht te houden en harmonie te brengen? 

Dag 3 >

Informatie dag 3

  • 10.00 - 16.00 uur
  • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 3: talent bloot leggen

Elk mens is anders, dat is al zo vanaf het eerste begin. Toch krijgen we allemaal de eerste 12 levensjaren dezelfde basis aangeleerd op school. Hierdoor komen talenten soms helemaal niet in beeld. Dat is iets waar je als ouder of coach natuurlijk wel een bijdrage in kunt leveren. Want iemand wordt op latere leeftijd pas echt gelukkig, als diegene doet waar hij goed in is. En weet: elk mens heeft een talent! We gaan het ook hebben over de zielenmissie, waarvoor ben jij als mens op aarde gekomen? 

Dag 4 >

Informatie dag 4

  • 10.00 - 16.00 uur
  • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 4: heb jij een gave?

Elk mens heeft als kind een enorm krachtige intuïtie en deze gaan we uitdagen met hele boeiende en leuke oefeningen. Je zult jezelf verbazen over de mogelijkheden die dit biedt en soms is deze dag het moment dat jouw doorbraak komt. Mogelijkerwijs ontdek je zelfs de gave van paranormale ontwikkeling, of herinner je jezelf wat je als kind zelf al wist of zag. Denk aan telepathie, het waarnemen van kleuren in het aura, de toekomst weten, geestverschijningen zien of voelen. Deze gaven zijn veel "nieuwetijdskinderen" al helemaal eigen, maar zijn bij volwassenen vaak helemaal vergeten en weggedrukt. Een stukje begeleiding kan jou als ouder en coach een snelle groei laten doormaken. Ook diverse vormen van hoogbegaafdheid komen aan bod op deze dag.

Dag 5 >

Informatie dag 5

  • 10.00 - 16.00 uur
  • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 5: pestgedrag oplossen en vrienden maken

Pestgedrag herkennen en oplossen, een belangrijk thema. Niet alleen kinderen, maar ook tieners en zelfs volwassenen hebben ermee te maken. Vandaag brengen we inzichten door te leren hoe we ruzie bij kunnen leggen en vrienden kunnen maken. Ook als jij in je jeugd gepest bent of je kent mensen die dit hebben meegemaakt, kunnen we dat trauma aanpakken. De oefeningen die we doen zijn erop gericht in kaart te brengen wat er werkelijk speelt, als je ruzies tot de kern weet te ontrafelen, kan je ze tenminste ook echt oplossen. Energetisch kun je hierin heel snel inzicht krijgen.

Dag 6 >

Informatie dag 6

  • 10.00 - 16.00 uur
  • Incl. Koffie / Thee
Inschrijven >
Dag 6: impact hebben in het dagelijks leven

Energetisch werken kan direct verbetering brengen in het dagelijks leven op school, in het gezin en op het werk. Een grote impact, waar jij aan kan bijdragen! Vandaag gaan we door middel van rollenspellen ervaren hoe je de ander kan helpen en inzichten geven die direct doorwerken in het gezin. We brengen de kennis van de afgelopen 5 lessen in de praktijk door te oefenen onder elkaar. De dag wordt afgerond met de uitreiking van de certificaten.

Inschrijven "energetisch kindercoach"

  • 6 dagen
  • data najaar 2024 14/11, 28/11, 12/12, 19/12 en 2025 9/1 en 23/1
  • 10.00 - 16.00 uur
  • incl. koffie / thee
  • € 995,00 (incl. BTW)
  • betaling in termijnen is mogelijk, we rekenen hiervoor een opslag
Locatie: Cursusruimte Lilianders

Helenastraat 31, Uden
Uden (noord-brabant)


Met de auto 30 minuten vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
Ook met de bus goed bereikbaar.

Ga terug