Cursussen

Energetische opstellingen en regressie

Een uitgebreide opleiding

De technieken van energetische familie opstellingen en regressietherapie worden in deze cursus uitgebreid behandeld en je leert ze ook echt in de praktijk toe te passen. Het gaat echt om één op één sessies. Je kan hiermee inzicht krijgen in zoveel aspecten van je leven, dat je een ware transformatie kan doormaken tijdens deze lessen.

 • We gaan karmische patronen doorbreken, 
 • ziektes die al generaties in de familie zijn onderzoeken en waar mogelijk transformeren, 
 • je krijgt inzicht in vorige levens, 
 • waarom je geboren bent in deze familie en wat je ervan mag leren. 
 • We ontdekken jouw innnerlijke licht en waarom jouw ziel dit leven heeft gekozen.  

Ik zeg altijd: "je kan het verleden niet veranderen, maar je kan wel veranderen hoe jij met het verleden omgaat." In feite ruimen we het verleden op, hoe jouw jeugd was, wat je gemist hebt, waar je boos om bent, waar je bang voor bent. Het mag allemaal aan bod komen. En nadat jij jouw proces hebt doorlopen, ben je in staat er anderen mee te helpen. De technieken zijn anders dan de traditionele familieopstellingen en vooral ook toepasbaar in één op één sessies. Of je dat nu doet als healer, therapeut, coach of gewoon als moeder/vader in je priveleven, het zal rust en vrede brengen. Na deze cursus kun je zelfstandig het proces verder ontwikkelen door de oefeningen uit de lessen te doen voor jezelf. Je rondt deze cursus af met een certificaat. Je mag daarna een eigen praktijk starten als ZZP-er of je nog verder verdiepen in de mogelijkheden om sessies te geven. Ook kun je de technieken toepassen in je huidige werk of bedrijf. 

Wat gaan we doen?

In deze cursus gaan we in 10 dagen het werk van een regressietherapeut en opsteller ontdekken. Of je het nu doet om in je eigen praktijk toe te passen of je doet het meer voor jezelf, het is voor iedereen een enorme verdieping om deze ervaring op te doen en te leren over familiestukken, karma en vorige levens. We gaan in op thema's als "hoe kan ik het verleden loslaten en de lessen integreren in het hier en nu?" "op welke manier kan ik patronen binnen de familie doorbreken?" "Hoe kan ik genetische problemen die in de familie zitten helen?" "waarom is mijn ziel op aarde en waarom maak ik dingen mee die ik helemaal niet wil?" We gaan geen thema uit de weg. Dit proces van bewustwording biedt jou de mogelijkheid om patronen inzichtelijk te krijgen die spelen in jouw familie en bieden een kans om deze om te buigen voor jezelf en je toekomstige generatie. Door te werken aan jouw eigen processen, zal je zien dat je ook anderen kan helpen met deze kennis. Je kan deze cursus doen ook zonder ervaring of kennis vooraf. Als je echt het verleden wilt doorbreken, als je echt de weg naar binnen wilt gaan, dan is deze cursus geschikt voor jou. Zelfs als het uitzichtloos lijkt waarmee je te doen hebt, kan deze cursus je tot inzichten en ondersteuning brengen.

Denk aan de volgende onderwerpen die aan bod kunnen komen:

 • narcistische personen binnen familie en/of relaties
 • er is sprake van seksueel misbruik 
 • er spelen zaken als burnout of depressies
 • op werkgebied loop je telkens tegen dezelfde uitdagingen aan, je wilt het veranderen, maar weet niet hoe.
 • chronische ziektes en slaapproblemen leren begrijpen,
 • er is ruzie binnen de familie, je ziet bepaalde personen niet meer.
 • in de familie zijn karmische patronen, bijvoorbeeld verslaving, woede, ongelukken, genetische ziektes, we gaan inzien hoe we deze in een heel nieuw perspectief kunnen plaatsen en zelfs kunnen helen.
 • wat komt jouw ziel brengen? Inzicht in jouw zieledoel maakt dat je het leven beter kan omarmen.
 • je hebt flashbacks naar andere levens of de toekomst, hoe kan je deze toepassen om het heden beter te begrijpen. 
 • er komt inzicht in het doel van het leven, hoe werken heden/verleden/toekomst eigenlijk?
 • deze lijst is niet volledig, dat wat in jouw leven speelt kan net even anders zijn. Daarom werken we in de cursus met wat zich aandient, zo doorbreken we de patronen die er zijn en leer je er het meeste van.  
Inzicht in het verleden brengt vrede in het heden

Iedereen maakt van alles mee in het leven, soms lijkt het alsof je daar nooit meer uit kan komen. Wanneer je weer contact maakt met je ziel, ontdek je dat je al vele levens hebt geleefd. Patronen herhalen zich, dat wat je nu meemaakt in jouw huidige familie, herhaalt zich wellicht al vele levens. Door energetische familie opstellingen te koppelen aan regressietherapie, ben je in staat het verleden te helen en zo vrede te scheppen in het heden. Houd er rekening mee, dat je in deze cursus een intens proces aangaat. Ook als je al jaren werkt als opsteller, coach of regressie therapeut, zal je ontdekken dat je nog een stap dieper kan. En hoewel deze cursus voor gevorderden nog altijd de diepte ingaat, kan je deze cursus ook volgen als je nog geen ervaring hebt. Het universum is oneindig wijs en heeft geen oordeel over hoe ver jij bent of wat je al hebt gedaan. We beginnen bij het begin en gaan op jouw eigen niveau aan de slag. Indien je beginnend bent met energetisch werk, kan het wel zijn dat de cursus een beetje intens is. Ik raad je dan aan om eerst de cursus spiritueel coach of trance te volgen, zodat je niet schrikt van de intensiteit die er soms te ervaren is in deze groep. Binnen de groep ontstaat altijd een groepsveld, waarin jouw verhaal veilig is en je echt voelt dat je kan open gaan, je hart kan helen, verdriet en pijn mogen gezien worden. Maar ook zal je merken, dat Lilian van lol en plezier houdt. Er wordt veel gelachen in de cursussen bij Lilianders.

Planning
 • de cursus wordt gegeven op 10 hele dagen
 • Op een bruisende locatie: Helenastraat 31 in Uden.
 • 30 minuten rijden vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
 • Grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers.
 • De dagen duren van 10.00 tot circa 16.00 uur.
Doorbreek oude patronen

De meeste mensen zijn op een gegeven moment zo met zichzelf aan het knokken, dat er geen uitweg meer lijkt te komen. Dit kan zich op allerlei fronten afspelen, in de familie, met de gezondheid, op het gebied van geld, relaties of opvoeding, het kunnen uitdagingen zijn met jezelf, zoals burnout, depressies of bijvoorbeeld een chronische ziekte. Nergens leer je hoe je met deze uitdagingen mag omgaan en je moet er maar mee dealen. In deze cursus leer je niet alleen patronen te herkennen, maar vooral ook hoe je ze kan doorbreken. Dat kan zo een grote bevrijding zijn! Je niet langer gevangen voelen in hoe het altijd ging, maar hoofd omhoog en je kan het leven op een hele manier bekijken. Dat is het doel van deze cursus. En dat is vooral ook wat je na deze cursus gaat uitdragen in jouw leven, of je dat nu doet in je eigen gezin, binnen je relatie, op het werk of je bent therapeut of opsteller en je biedt deze technieken aan voor jouw clienten, je zal zien dat je er veel aan gaat hebben. 

Dag 1 >
Dag 1: de moeder

Vandaag maken we contact met jouw moeder en leren hoe we kunnen leren van alles wat er tussen jou en je moeder gespeeld heeft. We krijgen inzicht in haar leven, in haar beweegredenen en integreren de lessen in jouw leven. Zo leren we patronen te herkennen en te helen, zodat we ze niet door hoeven te geven aan volgende generaties. Misschien zijn er mensen in de groep die een moeilijke relatie hadden met hun moeder, misschien zelfs deelnemers die geen moeder hadden. Misschien heeft iemand een zieke moeder gehad of is deze door een scheiding van de ouders gegaan. Door te zien welke situaties er allemaal kunnen spelen in gezinnen, kan je er na de cursus ook coachsessies in gaan aanbieden als je dat zou willen. We gaan ook oefenen in tweetallen en leren hoe je contact maakt met de moeder van je oefenpartner. Een hele boeiende dag!

Dag 2 >
Dag 2: de vader

Vorige keer maakten we verbinding met je moeder, vandaag is je vader aan de beurt. Je zal merken, dat de vader weer hele andere lessen en achtergronden met zich meebrengt. Misschien heb je wel karakter eigenschappen die van hem komen? Wellicht was je vader jouw grote held, maar nu hij ouder wordt verandert jullie band? Wellicht was je vader er wel nooit en begroef hij zich in zijn werk? Al deze thema's mogen aan bod komen. We gaan weer oefenen in tweetallen en leren op dieper niveau hoe je van het contact door middel van energetische familie opstellingen kan werken. Wederom een dag die jou diep zal raken!

Dag 3 >
Dag 3: familie karma

Aan de hand van onze ontdekkingen over jouw vader en moeder, gaan we vandaag verder ontdekken waar situaties al veel langer in de familie zaten. Hoe is het gesteld met patronen die al vele generaties in jouw familie zijn? Zijn jullie allemaal erg gesloten? Heerst er een ziekte of een terugkerend probleem in de familie? Ooit ontdekte Lilian zelf in dergelijke sessies, dat zij voorouders had die ook paranormale gaven hadden. Door deze inzichten kon zij bijvoorbeeld haar gave veel beter omarmen en toepassen. Iemand uit een ver verleden in de familie had zelfs opgesloten gezeten in een inrichting, geen wonder dat die angst nog altijd in de familie zat. "Dadelijk verklaren ze me voor gek." En zo ontdek je soms mooie karmische patronen, maar soms kom je er ook achter dat er minder fijne dingen in de familie hebben gespeeld. Karmische patronen leiden vaak tot genetische aanleg voor ziektes, bijvoorbeeld hartproblemen, kanker, of andere genetische aanleg. Deze patronen kunnen door middel van regressie op familiestukken inzichtelijk worden en uiteindelijk ben je zelfs in staat deze te helen. 

Dag 4 >
Dag 4: vorig leven

Wanneer je ontdekt dat jij vele levens hebt geleefd. Wanneer je beseft dat de jij die je nu kent een optelsom is van vele ervaringen en meerdere incarnaties, dan is dit soms een last en soms is het een prachtig besef waarom je bent zoals je bent. Vandaag gaan we een vorig leven herbeleven. Het is de start om regressie therapie te kunnen toepassen. Hoe werkt een vorig leven door in het hier en nu? Welke stappen kan je nemen om het vorige leven te helen en patronen te doorbreken? Maar ook de mooie kanten. Hoe kan je gebruik maken van de kennis die je in vorige levens hebt opgedaan? Jouw zieledelen terughalen en zo oude kennis gaan herinneren. Geloof het of niet, er zijn cursisten in andere groepen geweest, die zich gingen herinneren dat ze bij de Indianen woonden. Soms spraken ze zelfs deze taal uit andere landen, terwijl ze daar in dit leven geen enkele ervaring in hadden opgedaan. Voor mij is dit telkens weer het ultieme bewijs van reïncarnatie. Lilian zal ook iemand uit de groep een leven laten herbeleven, zodat je kan zien hoe dit werkt en wat er zoal mogelijk is. Laat je vooral inspireren.

Dag 5 >
Dag 5: trauma

Stel iemand heeft een ongeluk meegemaakt en kan de klap daarvan maar niet overwinnen. Of er is een operatie geweest, maar die ging niet goed. Iemand is door toedoen van een ander alles kwijt geraakt. Situaties die jouw leven blijvend beïnvloeden, iedereen kent wel dergelijke situaties. In je eigen leven of in het leven van iemand dichtbij. Je wilt de ander helpen, maar je kan het verleden niet terug draaien. Of toch wel? We gaan vandaag aan het werk om trauma inzichtelijk te krijgen, hoe herken je het? Hoe werkt de psyche om je te laten omgaan met dit trauma? Hoe kom je eruit? Door middel van regressie en familie opstellingen gaan we op zoek naar inzichten en ga je beseffen. Ik kan het verleden niet veranderen, maar wel hoe ik daarop nu terug kijk en hoe ik ermee omga. We maken een stap in heling van oude pijn. 

Dag 6 >
Dag 6: innerlijk kind

In onze kindertijd hebben we zoveel meegemaakt, wat we ons nu nauwelijks meer kunnen herinneren. Het zakt weg en je vergeet het. Toch is er veel opgeslagen in je onderbewuste. En veel van wat je nu doet, je overtuigingen, je gedachten, je gedrag, zijn door die ervaring ontstaan. Daarom gaan we vandaag terug naar je kindertijd en leren we technieken van innerlijk kind werk toe te passen. Door het verleden opnieuw te bekijken, kan je in het heden stappen maken en patronen doorbreken. In deze sessies is Lilian maar al te vaak in de praktijk op essentiële zaken bij haar cliënten gestuit. Waar komt bijvoorbeeld je moeite met autoriteit vandaan? Of waarom vind je het moeilijk om jezelf uit te spreken en houd je vaak wijselijk je mond? Hoe komt het dat je precies weet wie liegt en wie de waarheid spreekt? Waarom is dat soms zo lastig? Waarom word je boos op iemand, die je nauwelijks kent? Alleen maar, omdat diegene je aan iemand uit je jeugd herinnert? Hele boeiende dingen kan je leren uit deze dag. Lilian zal ervaringen uit de praktijk met je delen. Zo zie je hoe je ook voor jezelf deze technieken kan toepassen en kan je een enorme groei in je persoonlijke ontwikkeling doormaken. 

Dag 7 >
Dag 7: opstellingen voor werk of relatie

Het komt erg vaak voor, dat je te maken krijgt met vraagstukken over werk of relatie. Waarom loopt mijn relatie niet? Wat kan ik doen aan de vervelende collega op het werk? Hoe vind ik een baan die bij me past? Ik wil vooruit in mijn leven, maar ik heb het gevoel dat mijn werk of mijn partner me tegenhoudt. Ik voel me niet gelukkig in mijn relatie of werk, wat kan ik doen? Na mijn scheiding zit ik telkens in gevecht met mijn ex, hoe ga ik daarmee om? Dit soort vraagstukken zijn in de dagelijkse praktijk aan de orde van de dag, maar hoe kan je mensen ermee helpen? En wat kan je zelf doen als je in een dergelijk vraagstuk vastloopt? Vandaag ervaren we hoe we door middel van energetische opstellingen kunnen ontdekken waar je tegenaan loopt en hoe je dat kan veranderen. Je zal ontdekken dat als jij tot inzicht komt en verandert, de wereld om jou heen met je mee kan veranderen. Zo krijgt het leven weer kleur en glans. Een mooie dag, die je in je hart zal blijven meedragen.

Dag 8 >
Dag 8: zielsregressie

Vanuit het oogpunt van de ziel heeft alles wat er in jouw leven gebeurt een reden. Wanneer je jezelf weer verbindt met je ziel, zal je inzicht krijgen waarom dingen jou moesten overkomen en krijg je ook grip op de vraag waar je naar toe gaat. Vragen als: "waarom zou mijn ziel deze ouders en deze familie hebben gekozen?" "wat wilde mijn ziel leren van de situatie die mij is overkomen?" en ook "wat is mijn zielepad" zijn vraagstukken die we voor onszelf, maar ook voor anderen gaan leren beantwoorden. Ook komt er een dieper besef, dat alle mensen een zielepad hebben en dat wij ze vaak beoordelen op hun aardse problemen, terwijl het vanuit de ziel wellicht heel goed te begrijpen valt. We gaan vandaag ook terug naar de oorsprong van jouw ziel, heb je een oude of een jonge ziel? We gaan op ontdekking.

Dag 9 >
Dag 9: een sessie geven hoe doe je dat?

Na een flink aantal cursus dagen, zijn we eraan toe om een sessie op te bouwen en neer te zetten. Welke vragen stel je? Hoe is jouw intentie? Ben je jezelf bewust van jouw energieveld? Is het fris en helder? Hoe maak je jouw energieveld schoon en werk je zuiver? Allemaal mooie onderwerpen om ons een dag in vast te bijten. En natuurlijk gaan we daarna een sessie oefenen met iemand uit de groep. Ondertussen ken je elkaar wat beter en zal je vertrouwen dat je de ander kan helpen gegroeid zijn. We leren ook hoe je de ruimte en jouw aura zuivert aan het einde van een dag. We maken er een liefdevolle ervaring van.

Dag 10 >
Dag 10: transformeren

Je hebt een leven lang geleefd met een overtuiging. Bijvoorbeeld: "ik kan dit niet" of "deze ziekte is chronisch" of "ik hoor hier niet te zijn" "ik ben niet goed genoeg" en zo kan ik nog een uur doorgaan met overtuigingen die soms onbewust en soms bewust een rol spelen in je leven of het leven van een ander. Hoe doorbreek je een overtuiging en hoe heel je jezelf, zodat de emoties die om deze overtuiging spelen, doorbroken kunnen worden? Zo transformeer je ze en ruim je werkelijk oude pijn op. Vandaag gaan we daarmee aan de slag. Je zal deze techniek nog vaak in je leven toepassen, voor jezelf, maar ook voor anderen als je ervoor kiest om er je werk van te maken.

Inschrijven "opstellingen en regressie"

 • 10 dagen
 • data 2025; op vrijdag 24/1, 31/1, 14/2, 7/3, 28/3, 18/4, 9/5, 30/5, 20/6 en 4/7. 
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. Koffie / Thee
 • € 1.650,00 (inc. BTW)
 • Betaling in termijnen is mogelijk
Locatie

Helenastraat 31
Uden (noord-brabant)

In een bruisende omgeving, vol van creatieve geesten.
Met de auto 30 minuten vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch

Ga terug