Cursussen

medium en healer

Een uitgebreide opleiding

In deze verdiepende opleiding mediumschap en healing gaan we dieper in op de mogelijkheden om boodschappen van overledenen te ontvangen en door te geven aan nabestaanden. Heb jij altijd al contact gevoeld met de "ongeziene wereld" van overledenen en wil je hun boodschap kunnen overbrengen op een heldere, maar ook helende en ondersteunende wijze? Dan is deze cursus er voor jou. Wellicht heb je al je leven lang het gevoel dat er overledenen om je heen zijn, dat ze er zijn en dat je soms een glimp krijgt van het leven na de dood. Zie je vaak vlinders en/of vogels die jou een boodschap lijken over te brengen van iemand die je bent verloren? Gebeuren er in jouw huis bijzondere dingen die jou aan een overleden persoon herinneren, zoals het knipperen van lampen, apparaten die vanzelf aan en uit gaan? Waarschijnlijk ben je al veel langer in staat de spirituele wereld te zien of te horen, terwijl het ook kan dat je het meer voelt. Hoe vertaal je de boodschap? Wat kan je doen als je het eng vindt wat er gebeurt? Wie is er in de ruimte? Hoe maak je contact? We gaan het in deze cursus allemaal stap voor stap ervaren. Een mooie weg naar bewustwording. Je rondt deze cursus af met een certificaat. Je mag daarna een eigen praktijk starten als ZZP-er of je nog verder verdiepen in de mogelijkheden om sessies te geven. Ook kun je de technieken toepassen in je huidige werk of bedrijf. En uiteraard kan je hiermee ook werken in je eigen praktijk als healer, energetisch coach of als medium. Wat voor jou past is goed.

Wat gaan we doen?

In deze cursus gaan we in 10 dagen het werk van een medium en healer ontdekken. Of je het nu doet om in je eigen praktijk toe te passen of je doet het meer voor jezelf, het is voor iedereen een enorme verdieping om deze ervaring op te doen en te leren over het leven na de dood. We gaan in op thema's als "wat gebeurt er na je overlijden?" "hoe maak ik contact met de spirituele wereld?" "Op welke manier kan ik de boodschap ontvangen en vertalen?" "hoe weet ik of ik te maken heb met goede of kwade energie?" We gaan geen thema uit de weg. Dit proces van bewustwording zal zowel helend werken voor jezelf als ook voor je familie, aangezien we ook echt werken aan jouw eigen verwerking van wat jou is overkomen in jouw leven. Begin vandaag. Je kan deze cursus doen ook zonder ervaring of kennis vooraf. Het gaat erom, dat je werkelijk wilt onderzoeken hoe de spirituele wereld werkt en hoe je ermee contact maakt. Niet elke persoon pikt het even snel op, maar iedereen kan hiermee stappen maken. Ook als je nog nooit een helderziende waarneming hebt gedaan, kan je hieraan deelnemen. 

Ook voor jezelf en jouw leven

Uiteraard is deze cursus niet alleen bedoeld als je medium wilt worden, maar ook als je interesse hebt in helderziendheid, in de spirituele wereld en het helende effect van diepe rouwprocessen. Dus wil je jouw eigen verlies verwerken? Ook dan kan deze cursus je steunen in jouw proces. Daarnaast is de cursus ook zeer geschikt als je werkt als rouwbegeleider, als spiritueel coach of energetisch therapeut. Het is een verdieping voor je werk EN je leven.

Planning
 • de cursus wordt gegeven op 10 hele dagen
 • op een bruisende locatie: Helenastraat 31 in Uden
 • 30 minuten rijden vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
 • grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers
 • Data 2025 op donderdag start 16 januari
 • de dagen duren van 10.00 tot circa 16.00 uur
een transformatie proces

Spiritueel ontwaken is wat in deze tijd nodig is en ook vaak door de ziel als zeer gewenst wordt aangegeven, maar we zijn ook nog altijd gewend aan met het hoofd dingen te willen begrijpen. En het hoofd heeft moeite met energetische vormen van werken. Dus houd er rekening mee als je aan de cursus deelneemt, dat ook jouw transformatieproces in gang gezet kan worden of een versnelling kan doormaken. Van diverse deelnemers heb ik gezien en gehoord, dat ze in een prachtige ontwikkeling zijn gekomen tijdens en na de cursus. Nieuwe banen, genezing of verzachting van pijn, ziektes, verdriet, een verbetering in relaties met partners, ouders en kinderen. Het gebeurt erg vaak, dat alles in een stroomversnelling komt. Het diepere contact met gidsen en hoger zelf, maar ook het besef dat je echt niet de enige bent die kan genezen door middel van handoplegging, het besef dat je in spirituele taal kan spreken, dat je niet alleen overledenen waar kan nemen, maar ook andere bewustzijnsvormen zoals buitenaardse zielen die jou kunnen helpen in je groei. Het zorgt ervoor, dat je in jouw leven een transformatie kan zien ontstaan. De cursus opent nieuwe deuren, geeft jou inzichten die je vooruit helpen. Maar ook even zo goed, kom je in een proces waardoor je dichterbij jezelf kan komen. Je wordt gaandeweg helemaal terug gebracht naar je gevoel. De groep wordt altijd een verbindende groep, waarin jij veilig jouw verhaal kan delen en steun krijgt in wat er dan ook nodig is. Met gelijkgestemden bij elkaar, zal je merken, dat jouw zelfvertrouwen in je proces kan groeien. Samen staan we sterk in een liefdevolle verbinding. Je kan uiteindelijk ook alleen maar een goede coach, healer of trainer zijn als je zelf alle energie hebt doorleefd en ervaren. Daarom werken we tijdens de cursus veel met het zelf ondergaan van de diverse technieken. Daarna is er ruimte om wat je hebt meegemaakt, met andere deelnemers en mij in de groep te delen. Hierdoor gaan we samen het proces aan, wat het draaglijker en ook heel geborgen en liefdevol maakt. Ik houd ervan om als leraar en coach diepe processen in gang te zetten, uiteindelijk is dat voor mij ware spirituele bewustwording. Heel aards, heel erg verbonden met jouw diepste wezen. En dat diepste wezen heeft pijn en verdriet ervaren op de weg door het leven. Die pijn en verdriet aankijken, doorvoelen en opruimen, dat is waar deze cursus over gaat. En we beginnen bij jeZelf.

Dag 1 >
Dag 1: de dood is geen einde

Als je al vaker in je leven ervaren hebt, dat er geesten in je omgeving zijn, dan weet je eigenlijk zeker "De dood is geen einde, maar een nieuw begin." Dit weten op zich is al helend. Vandaag ontdekken we wat er gebeurt na de dood, hoe de ziel overgaat en op welke manier je contact kan maken met de spirituele wereld. Lilian zal contact maken met een overleden dierbare van cursisten uit de groep en laten ervaren welke boodschap je kan krijgen en hoe je deze kan overbrengen in een helende boodschap voor de nabestaande. Je mag geluidsopnames maken, zodat je het later allemaal nog eens kan terug luisteren.

Dag 2 >
Dag 2: een boodschap ontvangen

Vandaag ga je zelf ervaren dat je een boodschap uit de spirituele wereld kan ontvangen. Het lijkt misschien moeilijk, maar door de heldere wijze waarop Lilian haar cursisten telkens weer meeneemt, zal je ontdekken dat iedereen dit kan. En misschien ontdek je bij jezelf wel een talent, want ook al doe je dit voor het eerst, het kan zomaar zijn dat je erachter komt dat je deze werkwijze je hele leven al toepaste, maar je dacht tot vandaag dat je het allemaal maar had bedacht. Zo zie je vanzelf dat boodschappen vanuit de spirituele wereld ontvangen echt heel mooi en liefdevol is, maar ook heel natuurlijk voelt. 

Dag 3 >
Dag 3: de boodschap helder krijgen

De spirituele wereld bestaat uit zielen die geen lichaam meer hebben. Zij moeten ons bereiken via een waarneming die voorbij gaat aan de vijf zintuigen. Vandaag leren we hoe we de boodschap zoal kunnen ontvangen en ontwikkelen spelenderwijs onze mogelijkheden van helderzien, helderhoren, heldervoelen, helderproeven, helderruiken en ook nog helderweten. Ieder mens is op een ander gebied gevoelig. Misschien heb je nog nooit "iets gezien", maar voel je wel de energie in een ruimte. Hoe moet je dan een boodschap ontvangen en vertalen? Vandaag legt Lilian dat duidelijk uit en ga je het zelf ook weer oefenen. Jij leert zo spelenderwijs hoe je een boodschap vertaalt en in het begin mag je daarin nog onderzoeken en proberen, zonder dat we daarbij oordelen of verwachtingen hebben. 

Dag 4 >
Dag 4: details oppikken

Een boodschap ontvangen en doorgeven hebben we nu wel een beetje onder de knie. Dus we gaan je uitdagen om specifieke details van de overledene te leren oppikken. Zo kan iedereen een mooi verhaal vertellen over een overledene, maar het wordt voor de nabestaande pas echt bijzonder om de boodschap te krijgen die zo gedetailleerd is, dat er geen enkele twijfel meer bestaat. We maken contact met een opa, oma, vader of moeder van een oefenpartner en gaan op zoek naar een aantal details, die jij nooit kon weten, maar die wel uniek zijn voor de persoon waarvan je de boodschap ontvangt. Laat je verrassen, want je zal zien dat ook jij dit kan!

Dag 5 >
Dag 5: entiteiten

Vandaag leren we welke energie er zoal in jouw waarneming kan komen vanuit de spirituele wereld. Hoe weet je bijvoorbeeld of je te maken hebt met een "goede of kwade" energie? Hoe ga je daarmee om? Wat kan je doen om een huis te reinigen en jezelf te beschermen? Vandaag gaan we dieper op deze thema's in. Dit doen we zeer liefdevol en vol mededogen, zodat je gaat merken dat er niets is om bang voor te zijn. 

Dag 6 >
Dag 6: het energieveld

Als medium en healer werken we met energetische velden. Vandaag leer je jouw energie neer te zetten om zo een veilige setting te creëren voor jouw consult. Lilian neemt je mee in de mogelijkheid om de client zelf te laten communiceren met de spirituele wereld. In de jaren ervaring die Lilian heeft, is er een ontdekking gekomen, dat de client werkelijk kan waarnemen wat jij op dat moment oppikt. Zo ervaart de client het alsof hij of zij zelf de overledene kan zien, horen en/of voelen, waar de sessie een enorme verdieping door krijgt. Vandaag gaan we dat oefenen.

Dag 7 >
Dag 7: een healing geven

We maken contact met de gids van healing. Iedereen heeft een helende gids en vandaag mag je de energie doorgeven die helend werkt. We oefenen vandaag met het geven van een healing. Ook gaan we zien hoe je contact maakt met de spirituele wereld en zo komt tot een helend proces van rouwen. Uiteindelijk is dat het werkelijke doel van de sessies die we geven, het proces van rouw ondersteunen zodat er heling plaats vindt. (we gebruiken meestal de Engelse term healing als we het over energetisch helen hebben)

Dag 8 >
Dag 8: werken op afstand

We denken allemaal, dat de sessie die je geeft live moet zijn. Vandaag leren we hoe je werkt op afstand. Dit is even effectief en kan je toepassen als je niet fysiek bij elkaar kan komen, door afstand of door beperkende maatregelen. Soms kan je op deze manier iets voor mensen betekenen die bijvoorbeeld in hun bed moeten blijven liggen, op afstand kan je toch een sessie doen.

Dag 9 >
Dag 9: dag van de ziel

We maken een contact met onze ziel en met de ziel van een ander. We brengen de inzichten die we daaruit oppikken en vertalen die naar een liefdevolle boodschap. We gaan automatisch schrift toepassen en geven een medecursist een prachtige boodschap mee naar huis. Uiteraard ontvang je zelf ook een mooie boodschap terug. Een dag waar je ziel blij van wordt.

Dag 10 >
Dag 10: een medium consult geven

Op deze laatste dag komen alle voorgaande dagen samen en ga je een consult geven. Hierin komt alles aan bod wat je geleerd hebt en kan je dus optimaal oefenen met een mede cursist. Je ontvangt ook een mooi ervaringsverhaal van de ander, wat je mee naar huis kan nemen als feedback en reminder hoe mooi de sessie was. 

Inschrijven "medium en healer"

 • 10 dagen
 • 2025 op donderdag; 16/1, 30/1, 13/2, 6/3, 13/3, 27/3, 10/4, 8/5, 22/5 en 5/6
 • 10.00 - 16.00 uur
 • Incl. koffie / thee
 • € 1.650,00 (inc. BTW)
 • betaling in termijnen is mogelijk, we vragen hiervoor een opslag
Locatie

Helenastraat 31
Uden (noord-brabant)

In een bruisende omgeving, vol van creatieve geesten.
Met de auto 30 minuten vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch

Ga terug