Cursussen

Spiritueel coach

Een basisopleiding

In deze basisopleiding spiritueel coach leer je hoe je op een mooie, liefdevolle manier mensen kunt begeleiden in hun leven. Elke cursusdag gaan we het avontuur aan en zul je ontdekken, dat je tot veel meer in staat bent, dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Zo leren we helderziend waar te nemen, "waar heeft iemand pijn?" "Waarom heeft iemand verdriet?" En vooral "wat kan jij als spiritueel coach bijdragen in het proces om de ander te helpen helen?" Je leert hoe je energie uit je handen kan laten stromen. Je zult contact maken met een overleden dierbare van je medecursist en je ontdekt dat iedereen dat kan, jij ook! Je gaat ervaren dat je niet helderziend hoeft te zijn, maar dat je mogelijk wèl heldervoelend bent, of helderwetend. Sterker nog, er zijn mensen die ontdekken dat ze helderruikend of helderhorend zijn. En dit alles mag je ervaren in een omgeving waar je wordt gesteund en waar je jezelf mag gaan ontdekken op een hele nieuwe manier. Laat je verrassen.

Wat gaan we doen?

In deze cursus leer je in 6 dagen de basis van het werken als spiritueel coach. Ook als je in de zorg of op school werkt, is deze opleiding een unieke aanvulling. In de cursus worden diverse technieken eigen gemaakt en leer je om deze zelf toe te passen in de praktijk. Je mag geluidsopnames maken, zodat je de oefeningen ook thuis gemakkelijk kan doen. De cursus wordt afgerond met het certificaat Spiritueel coach. Het kan aangevuld worden met Spiritueel therapeut en Energetisch kindercoach, van ieder 6 dagen. Samen vormen de in totaal 18 dagen een complete coachopleiding en bieden een gedegen basis op het werk of in je praktijk als leraar, coach of therapeut. Je zal zelfs merken, dat je ze in je eigen privéleven gaat gebruiken. De afzonderlijke delen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen. Op deze manier bepaal je zelf de richting die je kiest vanuit jouw interesses. En wat het vermelden waard is.... De cursus wordt door cursisten gewaardeerd met een gemiddelde van een 9. Er zijn zelfs cursisten die in de evaluatie een 10+ hebben gegeven. Ik heb jarenlang deze cursus opgebouwd en bijgeschaafd en ben er dus eigenlijk gewoon een beetje trots op, dat het zo hoog aangeschreven staat. 

Ook voor jezelf en jouw leven

Uiteraard is deze cursus niet alleen bedoeld als je coach wilt worden, maar ook als je aan jezelf wilt werken of merkt dat jouw kinderen een andere aanpak nodig hebben. Veel deelnemers zijn hooggevoelig (HSP) of paranormaal begaafd en op dat thema worden diverse tools en ontwikkelmogelijkheden aangeboden, om het beter te begrijpen wat het is en om ermee te werken als coach of in je eigen omgeving. Jij bent de beste spiritueel coach die je voor jezelf en je familie kan vinden. Alle technieken zijn ook op jezelf toe te passen. Dat is de reden dat deze opleiding je ook echt helpt bij je eigen ontwikkeling. Ook als je merkt dat thuis, in de familie, op school of op het werk wel wat extra inzicht nodig is, dan is deze opleiding geschikt ter ondersteuning in jouw leven.

Planning
 • de volgende cursus wordt gegeven op 6 hele dagen
 • data; deze cursus is gestart, nieuwe data volgen
 • op een bruisende locatie: Helenastraat 31 in Uden
 • 30 minuten rijden vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
 • grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers
 • de dagen duren van 10.00 tot circa 16.00 uur
 • de cursus wordt met een certificaat afgerond
 • deze cursus is onderdeel van onze 3-delige coachopleiding maar kan ook separaat gevolgd worden. (spiritueel therapeut/energetisch kindercoach)
een transformatie proces

Spiritueel ontwaken is wat in deze tijd nodig is en ook vaak door de ziel als zeer gewenst wordt aangegeven, maar we zijn ook nog altijd gewend aan met het hoofd dingen te willen begrijpen. En het hoofd heeft moeite met energetische vormen van werken. Dus houd er rekening mee als je aan de cursus deelneemt, dat ook jouw transformatieproces in gang gezet kan worden of een versnelling kan doormaken. Van diverse deelnemers heb ik gezien en gehoord, dat ze in een prachtige ontwikkeling zijn gekomen tijdens en na de cursus. Nieuwe banen, genezing of verzachting van pijn, ziektes, verdriet, een verbetering in relaties met partners, ouders en kinderen. Het gebeurt erg vaak, dat alles in een stroomversnelling komt. Het diepere contact met gidsen en hoger zelf, maar ook het besef dat je echt niet de enige bent die kan genezen door middel van handoplegging, het besef dat je in spirituele taal kan spreken, dat je niet alleen overledenen waar kan nemen, maar ook andere bewustzijnsvormen zoals buitenaardse zielen die jou kunnen helpen in je groei. Het zorgt ervoor, dat je in jouw leven een transformatie kan zien ontstaan. De cursus opent nieuwe deuren, geeft jou inzichten die je vooruit helpen. Maar ook even zo goed, kom je in een proces waardoor je dichterbij jezelf kan komen. Je wordt gaandeweg helemaal terug gebracht naar je gevoel. De groep wordt altijd een verbindende groep, waarin jij veilig jouw verhaal kan delen en steun krijgt in wat er dan ook nodig is. Met gelijkgestemden bij elkaar, zal je merken, dat jouw zelfvertrouwen in je proces kan groeien. Samen staan we sterk in een liefdevolle verbinding. Je kan uiteindelijk ook alleen maar een goede coach, healer of trainer zijn als je zelf alle energie hebt doorleefd en ervaren. Daarom werken we tijdens de cursus veel met het zelf ondergaan van de diverse technieken. Daarna is er ruimte om wat je hebt meegemaakt, met andere deelnemers en mij in de groep te delen. Hierdoor gaan we samen het proces aan, wat het draaglijker en ook heel geborgen en liefdevol maakt. Ik houd ervan om als leraar en coach diepe processen in gang te zetten, uiteindelijk is dat voor mij ware spirituele bewustwording. Heel aards, heel erg verbonden met jouw diepste wezen. En dat diepste wezen heeft pijn en verdriet ervaren op de weg door het leven. Die pijn en verdriet aankijken, doorvoelen en opruimen, dat is waar deze cursus over gaat. En we beginnen bij jeZelf.

Dag 1 >
Dag 1: op je gevoel vertrouwen

De basis van energetisch werken zit hem in het vertrouwen en leren begrijpen van de taal van je gevoel. Deze werkt via het zesde zintuig door middel van beelden, gevoelens en soms zelfs geluiden en geuren. Al deze informatie vormen de richting van je consult. Deze eerste dag gebruiken we om daar mee te leren werken. Wie weet ontdek je wel, dat je helderziende vermogens er altijd al waren, klaar om door jou ontdekt te worden. Het kan zomaar zijn, dat je contact maakt met je gids en dat je leven een hele nieuwe wending neemt als je daarmee een liefdevol contact opbouwt. 

Dag 2 >
Dag 2: hoe ruim je blokkades op?

Lange tijd gebruikten we ons gevoel niet meer op de oorspronkelijke manier, waardoor blokkades en soms zelfs fysieke klachten konden ontstaan. Vandaag gebruiken we om deze blokkades op te leren sporen en oude emoties te verwerken. Ook oefenen we met aarding en energetisch beheer van je eigen energiesysteem. Je komt in de dagelijkse praktijk als spiritueel coach behoorlijk wat emoties en uitdagingen tegen, je zult daarom goed voor jezelf moeten leren zorgen, zodat je krachtig overeind blijft. Door jouw blokkades op te ruimen, kan je de ander er vervolgens ook bij steunen als spiritueel coach, wat een heerlijk gevoel is.

Dag 3 >
Dag 3: spirituele bewustwording

We maken een dieper contact met onze gidsen, ontdekken dat je niet één, maar meerdere gidsen kan hebben. Vandaag ervaar je de helende kracht van energie, wist je dat je zomaar hoofdpijn of rugpijn bij anderen kan verzachten als je de energie uit je handen laat stromen? Het is elke keer weer zo'n waardevolle ervaring om de blikken te zien als je de energie (voor het eerst) aan de ander mag geven. En hoe gaaf is het, als je dan merkt dat diegene zonder pijn naar huis gaat en jij daaraan je bijdrage hebt geleverd? Je zult merken, dat dit zoveel voldoening geeft!

Dag 4 >
Dag 4: energetisch werken

We ontdekten al dat we met onze gidsen kunnen verbinden om zó helende energie te geven, maar nu ga je ook echt een coachgesprek aan waarbij jouw helderziende en heldervoelende boodschappen met de helende energie samen vloeien. Een spiritueel coach blijft zich een leven lang ontwikkelen en de kracht waarmee je werkt kan je blijven uitbouwen. Ook ik leer nog elke dag bij! Als spiritueel coach wil je mensen die in jouw praktijk komen op een steeds dieperliggend niveau vooruit helpen. Vandaag gaan we daarom diverse technieken van energetsich behandelen leren toepassen. We noemen de vorm van energetsich werken binnen deze cursus "Healing". Diverse vormen van energetisch werken hebben geprobeerd er een naam aan te geven, zoals reiki, quantum touch, of wat dan ook. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer, namelijk helende energie geven. Ik noem het zelf daarom gewoon healing. Een zuivere term, een zuivere werkwijze, liefdevol, zonder poespas. Dat is hoe we vandaag gaan werken. Je gaat naar huis met een hele ervaring rijker, neem dat maar van me aan!

Dag 5 >
Dag 5: mediumschap

We maken contact met een overleden dierbare voor een medecursist. We leren hoe we daarmee helderheid en duidelijkheid kunnen scheppen voor nabestaanden en werken toe naar een spirituele ondersteuning bij rouwverwerking. Wat kan je doen om de ander te steunen bij verdriet? Wat is er nodig om los te kunnen laten? Een dag om te ervaren dat ook jij een medium bent!

Dag 6 >
Dag 6: een spiritueel consult geven

Vandaag word je uitgedaagd om een volwaardig spiritueel consult te gaan oefenen met een medecursist. Alle geleerde technieken van de afgelopen lessen komen samen. Wat kan je zoal "lezen" in het energieveld van de ander? En hoe kan je de boodschap vertalen op een integere wijze, zodat je er de ander mee vooruit helpt? Wat hebben jouw gidsen voor boodschappen voor de ander? En hoe breng je die over? kan je de blokkade en de pijn in het lichaam verlichten met helende energie? Je zal merken, dat dit nu allemaal heel natuurlijk voelt. Na vandaag ga je dit thuis steeds vaker toepassen, of als je al zover bent, in je eigen werk of je praktijk. Ik weet dat je er veel mensen blij mee kan maken! We sluiten de dag af met de uitreiking van de certificaten! 

Inschrijven "spiritueel coach"

 • 6 dagen
 • data 2024 op donderdagen: 28/3, 11/4, 18/4, 16/5, 30/5 en 20/6 
 • 10.00 - 16.00 uur
 • incl. koffie / thee
 • € 995,00 (inc. BTW)
 • betaling in termijnen is mogelijk, we rekenen hiervoor een opslag
Locatie

Helenastraat 31
Uden (noord-brabant)

Met de auto 30 minuten vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch

Ga terug