Cursussen

spiritueel therapeut

Energetische therapie

Met thema's als familiekarma, energetische opstellingen, hoger zelf verbindingen, het verleden en vorige levens verwerken en loslaten, psychologie, nieuwetijdskinderen en lichtwerk heb je een uitgebreide basis gelegd voor je bestaande of nieuwe praktijk als energetisch therapeut of life coach. Ook als je in je eigen leven nog tegen uitdagingen aanloopt, je wilt je spirituele verbindingen versterken, je merkt dat vorige levens je nog in de weg zitten, je mocht als kind niet jezelf zijn, dan kan deze cursus je versneld helpen op je pad. We maken een dieper contact met gidsen en hoger zelf en merken steeds meer, dat zij precies weten wat jij, maar ook jouw cliënt, jouw gezin en je collega's nodig hebben. Een energetisch therapeut past geen trucjes toe, maar geeft zich volledig over aan het proces wat zich wil ontvouwen voor het betere goed van jou en de ander. De basis van energetisch werken wordt wel verwacht als je deelneemt aan deze cursus. Bijvoorbeeld, dat je al wat ervaring hebt opgedaan in meditaties, healing, reiki, yoga, of andere richtingen en je wilt dat nu verder ontplooien. Deze module is los te volgen van de andere en wordt afgesloten met een certificaat spiritueel therapeut.

Planning
 • de cursus wordt gegeven op 6 hele dagen
 • de eerstvolgende cursus is op vrijdagen, in 2024
 • docent: Lilian Gijsbers
 • op een bruisende locatie: Helenastraat 31 in Uden
 • 30 minuten rijden vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
 • grootte van de groep is minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
 • de dagen duren van 10.00 tot circa 16.00 uur
 • de cursus wordt met een certificaat afgerond
 • de cursus sluit mooi aan op de cursus spiritueel coach of energetisch kindercoach
Dag 1 >
Dag 1: familieopstellingen

De verhoudingen en genetische achtergronden van families zijn een belangrijke factor die de loop van jouw leven bepalen. We maken gebruik van energetische opstellingen. Je leert technieken om ruzies op te lossen binnen de familie, maar ook kijken we naar verhoudingen in het gezin en hoe je de sfeer kunt veranderen zonder direct (fysiek) met de ander te hoeven spreken. Diverse mediators werken al met deze technieken en geven aan dat het snel tot mooie inzichten leidt, bijvoorbeeld na scheidingen, in juridische kwesties of bij onenigheid op de werkvloer. De technieken zullen je versteld doen staan, omdat ze zo concreet zijn en het effect ervan is direct voelbaar na de sessie. Familiedynamiek is een boeiend onderwerp, waar je veel mee zult gaan werken in de praktijk. Je brengt er hechtheid mee in relaties. Uit ervaring weet ik, dat het binnen je eigen gezin, maar ook op je werk of in de vriendengroep tot hele mooie, nieuwe en hechtere relaties leidt. We oefenen met elkaar, dus ook jouw leven ondergaat deze positieve verandering, die je aan anderen wilt bieden.

Een ervaring van een cursist: "tijdens de les heb je energetisch contact gemaakt met mijn zus. Ik had haar 10 jaar niet gezien of gesproken. Nog nooit heb ik een echte band met haar kunnen opbouwen, thuis was het heftig. Ik weet nu dat mijn vader een narcist is. Het heeft invloed gehad op alle relaties in mijn leven, vooral die met mijn zus. Door de sessie ben ik haar anders gaan zien, gaan begrijpen waarom ze vertrok en nooit meer iets liet horen. Ik was boos op haar, maar dat is nu anders. En weet je Lilian in de week na de les belde mijn zus! Alsof ze wist dat ik veranderd was. Alsof ze wist wat we hier hadden gedaan. We hebben afgesproken om elkaar te ontmoeten." en de ontmoeting volgde.... "Lilian, ik heb voor het eerst van mijn leven het gevoel gehad dat ik een zus heb! Het was gewoon gezellig! Ze ziet het leven wat we als kind leefden totaal anders dan ik, maar het is OK. Onze vader bepaalt nu niet meer onze band. Dat is wat telt."

Dag 2 >
Dag 2: vorige levens en innerlijk kind

Veel lichamelijke en geestelijke klachten hebben een oorsprong in het verleden. Op deze dag werken we met regressietherapie. Althans Lilians versie daarvan. Als healer heeft Lilian ontdekt, dat tijdens de sessies soms herinneringen uit de jeugd of vorige levens worden herinnerd door de cliënt. Nadat deze oude pijn en verdriet zijn aangekeken en opgeruimd, ondergaat de cliënt een proces van heling. Soms met zeer snelle en wonderlijke verbeteringen. De technieken die ik mezelf heb aangeleerd, leer ik je op deze dag. Ik heb regressietherapeuten in deze cursus gehad, die zeggen dat de methode nóg beter werkt dan wat ze tot dan toe konden bereiken. Het geheim zit hem in het energetisch doorbreken van oude patronen en daartoe maken we kennis met een prachtig Sjamanistisch ritueel om heling te brengen op het innerlijk kind stuk, de Ho'oponopono. Dit vergevingsritueel helpt om oude pijn ook echt los te  laten en is mijn geheime ingrediënt als het om regressie en kindstukken gaat. 

Reacties van cliënten:

"toen ik verwerkte wat ik in dat vorige leven heb ervaren, voelde ik een verruiming in mezelf. Opeens voelde ik me veel lichter. Ik merkte ook, dat mijn man en kinderen heel anders op me reageerden, alsof ik veel meer contact maakte. Ook kan ik dieper ademen en voel ik spieren ontspannen die nooit ontspannen zijn geweest. Ik heb wel twee dagen last van mijn darmen gehad, het voelde echt alsof er veel los kwam. Maar dat was goed, want daarna voelde ik me beter. Ik ben verwonderd! Wist niet dat dit kon." 

"Door het ongeluk te verwerken, kon ik anders gaan kijken naar de handicap die ik eraan over heb gehouden. Het vreemde is, dat ik nu veel minder pijn heb en ik kan opeens weer bukken! Niet dat ik het zelf door had. Maar mijn vrouw tikte op het raam, toen ik een plantje uit de grond trok" en riep: " wat doe jij nou?" "Lilian, ik kon mijn rug helemaal niet meer zover buigen, in 15 jaar heb ik geen onkruid kunnen wieden! In de tuin werken was onmogelijk, tot mijn grote spijt." 3 weken later zag ik hem terug. "Lilian ik heb met mijn zoon de heg staan snoeien! Na al die jaren! En ik heb geen last gehad, het was de beste dag sinds het ongeluk."

Dag 3 >
Dag 3: psychologiedag

Op deze dag gebruiken we technieken uit de psychologie op een mediamieke wijze om zo inzicht te krijgen in de problematiek of uitdaging van de cliënt. De oefeningen zijn gericht op het transformeren van overtuigingen en gedragspatronen die niet langer werken. Ook voor jezelf mag je ervaren hoe het is als een oude overtuiging wordt opgeruimd. Zelf zal je deze dag ook een stuk "lichter" naar huis gaan. Als je jouw leven wilt transformeren naar de beste versie van jezelf, dan leer je deze dag de tools hoe je dat kan doen! Ken je de uitspraak: "dit kan ik niet veranderen, ik ben gewoon zo!" Geloof me, alles wat niet werkt of prettig voelt, kan je veranderen. 

Reactie van een cliënt: 

"deze pijn valt niet op te lossen, leer er maar mee leven." Zei de arts. En hij gaf een verwijzing naar de pijnpoli. "Maar ik liet het er niet bij zitten en zocht het in het alternatieve circuit. Ik kan nu zonder pijnstillers! Ik mediteer wel elke dag, het helpt!"

"Mijn leven lang dacht ik niks te kunnen, ik snapte niks van school en het maakte me onzeker. Ik ging geloven dat ik toch nooit iets zou kunnen. Door jouw hulp heb ik voor het eerst van mijn leven ervaren dat ik iets GOED kan! Nu voel ik een vertrouwen in mezelf, wat ik nooit had. En dat voelt GOED!"

Dag 4 >
Dag 4: nieuwetijdskinderen

Steeds meer kinderen zijn hooggevoelig en diagnoses als autisme, ADHD, ADD PDD-NOS en andersoortige aandoeningen zijn aan de orde van de dag in onze maatschappij. In plaats van deze kinderen met een rugzakje uit te rusten, bieden we vandaag oplossingen om deze kinderen beter in hun vel te leren zitten. Door ze oefeningen, uitleg en oplossingen aan te reiken, zul je zien dat je tot veel in staat bent. De basis van deze dag is uit mijn eigen praktijk gekomen, waar ik veel kinderen gebukt zie gaan onder een last die niet nodig is. Hoe ga je om met vragen als "ik zie en hoor overleden mensen, wat moet ik doen? Wat zijn al die kleuren om mensen heen? Ik vind het zo eng als die rode kleur door de klas gaat, dan weet ik al dat de juf boos wordt." "Soms praat ik met wezens die bij mijn bed komen, ze nemen me ook wel eens mee. Ik heb ontdekt, dat niemand dit begrijpt. Snap jij het?" "In de nacht vliegen er altijd bollen in mijn kamer, ik kan ermee spelen en ze praten ook!" "Ik voel het als iemand pijn heeft. Als ik mijn handen daar neer leg, wordt het beter!"  En alle andere wijze opmerkingen die kinderen maken en waar jij ze bij helpt. Welke leeftijd ze ook hebben! En als je zelf vroeger zo'n kind was.... dan zal deze dag je heel veel rust en inzicht brengen! Jou mankeert niks, sterker nog, je hebt een belangrijke taak op aarde! We gaan deze dag aan de slag met helende energie. Als de groep eraan toe is, zullen we zelfs technieken van energetische operaties bespreken. Want dát zijn de kwaliteiten van nieuwetijdskinderen! 

Dag 5 >
Dag 5: lichtwerk

Licht en duister, positieve en negatieve energie, we gaan de wereld van lichtwerkers ontdekken. Hoe breng je zielen naar het licht? Wat is er nodig om licht in de duisternis te brengen? Welke symptomen zijn er te herkennen bij de aanwezigheid van zware energie en hoe reinig je het aura en het huis. Een mooie en liefdevolle dag, die jou gaat helpen om alle dualiteit vanuit de ziel te overstijgen. Negatieve energie krijgt een heel ander perspectief als je er liefdevol naar gaat kijken. Dan zie je dat alles in het leven alleen maar bedoeld is om ervan te groeien. Je overstijgt het donker, door alles in het licht te zetten van bewustZijn! 

Dag 6 >
Dag 6: transformeren

Deze laatste dag gebruiken we om te ervaren hoe je een oude blokkade kunt transformeren. Je kan deze technieken toepassen als je mensen echt wilt laten ervaren dat oude patronen kunnen omkeren en dat je dan in de dagelijkse realiteit kan merken dat dingen veranderen. We maken contact met het onderbewuste en de ziel en ervaren ook zelf de verandering die deze dag ons brengt.

Inschrijven "spiritueel therapeut"

 • 6 dagen.
 • data 2024; 31/5, 7/6, 14/6, 21/6, 28/6 en 5/7
 • 10.00 - 16.00 uur
 • incl. koffie / thee
 • € 995,00 (incl. BTW)
 • betaling in termijnen is mogelijk, we rekenen hiervoor een opslag.
Locatie

Helenastraat 31
Uden (noord-brabant)

Met de auto 30 minuten vanaf Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch

Een complete opleiding in 3 delen

In totaal bestaat de cursus uit 3 delen van ieder 6 dagen en daarin wordt je begeleid in jouw spirituele ontwikkeling en leer je om de mogelijkheden zelf toe te passen in jouw leven en werk. De drie delen zijn Spiritueel coach, spiritueel therapeut en energetisch kindercoach. Samen vormen deze 18 dagen een gedegen basis voor jouw praktijk als spiritueel coach, healer, kindercoach of (gezins)therapeut. Maar ook als je zelf spiritueel geïnteresseerd bent, gevoelige kinderen hebt of je werkt met mensen, kan alles wat je leert jou helpen op alle vlakken in je leven. De afzonderlijke modules zijn in de door jou gewenste volgorde te volgen. De therapeut module biedt een verdieping in de therapeutische mogelijkheden van energetisch werk. Je leert in 6 dagen diverse technieken voor energetisch werk om jouw leven meer diepgang en kracht te geven. Voorafgaand aan deze module kan je ook eerst de cursus Spiritueel coach volgen, om de basis met energetisch werken eigen te maken als je nog niet eerder met energie en meditatie hebt kennis gemaakt. Daar leer je o.a. contact maken met je gidsen en overleden dierbaren. Uiteraard is deze complete cursus ook geschikt als je aan jezelf wilt werken en bewuster wilt leren leven. Je bent zelf de beste coach die je jezelf kan wensen. De cursus biedt uitgebreide mogelijkheden om aan jezelf te werken. Lilian zal tijdens de lessen ook persoonlijke sessies geven, zodat je zelf ervaart hoeveel impact dat op jouw leven heeft. Spiritueel ontwikkelen is een proces. Neem de tijd om dit proces aan te gaan! 

Een transformatie proces

Spiritueel ontwaken is wat in deze tijd nodig is en ook vaak door de ziel als zeer gewenst wordt aangegeven, maar we zijn ook nog altijd gewend aan met het hoofd dingen te willen begrijpen. En het hoofd heeft moeite met energetische vormen van werken. Dus houd er rekening mee als je aan de cursus deelneemt, dat ook jouw transformatieproces in gang gezet kan worden of een versnelling kan doormaken. Van diverse deelnemers heb ik vernomen, dat de energie in de groep zo hoog kan zijn, dat het soms als heftig wordt ervaren. Wat energie doet, is jou in contact brengen met onverwerkte emoties, pijn, verdriet en woede. Soms komen bij deelnemers ook diepe trauma's aan het licht. Dit kan soms heel vervelend en heftig zijn en daarom zou ik je vooraf willen meegeven weloverwogen voor deelname aan de cursus te kiezen. Je kan uiteindelijk ook alleen maar een goede coach, healer of trainer zijn als je zelf alle energie hebt doorleeft en ervaren. Daarom werken we tijdens de cursus veel met het zelf ondergaan van de diverse technieken. Daarna is er ruimte om wat je hebt meegemaakt, met andere deelnemers en mij in de groep te delen. Hierdoor gaan we samen het proces aan, wat het draaglijker en ook heel geborgen en liefdevol maakt. Ik houd ervan om als leraar en coach diepe processen in gang te zetten, uiteindelijk is dat voor mij ware spirituele bewustwording. Heel aards, heel erg verbonden met jouw diepste wezen. En dat diepste wezen heeft pijn en verdriet ervaren op de weg door het leven. Die pijn en verdriet aankijken, doorvoelen en opruimen, dat is waar deze cursus over gaat. En we beginnen bij jeZelf.

Graag delen we wat lieve quotes van deelnemers aan een vorige cursus "Spiritueel therapeut";

Bedankt voor alle ervaringen, het delen van jouw waarheid en de vele inzichten die je ieder van ons hebt gegeven. Voor de liefde, de steun en jouw luisterend oor. En vooral de lieve zussen die ik heb ontmoet bij jou. Stuk voor stuk pareltjes die ik heel graag zie 

Prachtige vrouwen stuk voor stuk. Zo dankbaar dat ik hier onderdeel van mocht en mag zijn!!! 

Ik was al echt zo moe gisteren. Voel me heel anders weer na de stenen opstelling. Lieve Lilian bedankt.

Lieve meisjes, bedankt voor alles, ik vond het heel fijn  en bijzonder met jullie. 

Heel dankbaar voor al onze ontmoetingen We spreken zeker nog af.

Ga terug