Weblog: Inspiratie

De warmte die uitgaat van momenten van inspiratie is overweldigend. Kunstenaars, dichters, beeldhouwers en muzikanten, ze kennen allemaal deze prachtige momenten die ze over het algemeen nooit van hun leven vergeten. Maar ook ondernemers kennen mooie momenten van inspiratie, die vaak een businessplan opleveren waar ze hun hele leven van kunnen genieten. En wat dacht je van de kweker, die een nieuw soort fruit kweekt? Of de geleerde die ontdekt dat er iets nieuws kan ontstaan als je maar voldoende luistert naar de stem van inspiratie?

Daarom zoeken we allemaal naar een leven waarin inspiratie een plek heeft. Want inspiratie doet ons leven, het doet ons voelen dat we bestaan en dat er iets moois kan ontstaan vanuit de mens.

Op deze pagina bied ik de lezer inspiratie in de vorm van teksten. Gedachten die mij inspireerden, teksten die zomaar uit mijn pen leken te komen. Ik deel ze met jou, omdat ik hoop dat ze je ook dat moment van liefdevolle warmte geven op dezelfde manier als ze dat bij mij hebben gedaan.

De teksten op deze site zijn allemaal geschreven door Lilian Gijsbers.
Zij schrijft deze voor toepassingen in magazines, kranten op websites of voor lezingen die ze geeft.

Tijd bestaat eigenlijk niet

  • Lilian Gijsbers
  • (reacties: 1)

Heb je al eens opgemerkt, dat de tijd steeds sneller gaat? Wat je vroeger in een dag deed is nu opeens veranderd. Soms lijkt het of je in een dag de dingen kan doen die vroeger eigenlijk onmogelijk waren en af en toe is de dag opeens voorbij en lijkt het of je helemaal niks hebt kunnen doen. Wat dit betekent is heel mooi, we gaan terug naar het hier en nu en ervaren dat tijd min of meer meebeweegt met onszelf en ons eigen tempo. Wij hebben namelijk invloed op de beleving van tijd, omdat tijd voor ons hart, voor ons wezen, niet bestaat. Hoe dit zit ga ik proberen uit te leggen. we noemen dit ook wel multidimensionaal bewustzijn. 

Lees verder >

soms te groot om onder woorden te brengen

  • Lilian Gijsbers
  • (reacties: 0)

Wat er tijdens cursussen gebeurt is voor de deelnemers en ook mijzelf soms zo intens en enorm groot, dat ik vaak lange tijd totale stilte houd met schrijven en vertellen. Het liefst zou ik alle prachtige healings en de diepe contacten met overleden dierbaren hier beschrijven, met jullie delen, het uitroepen hoe bijzonder het leven op aarde eigenlijk is. Hoe diepe karmische verbindingen een invloed hebben op het leven van jou in het hier en nu, dat je dit kan doorbreken. En dat mensen in staat zijn hun grootste talenten te ontdekken door hun pijn en verdriet echt te verwerken. Dat mensen buitenlandse talen spreken, dat we ze zien genezen van ongeneerslijke ziektes, dat allemaal en nog meer. En dan schieten woorden gewoon tekort. Dat is het, ik kan het niet uitleggen, noch verklaren en toch aanschouw ik dit alles tijdens de diverse groepsbijeenkomsten telkens weer. En meer en meer raak ik verwonderd over het leven, over de ziel, over alles tussen hemel en aarde. Ik groei nog elke dag, kom telkens weer nieuwe ontdekkingen tegen. Maar ook dingen die zo fout kunnen gaan dat ze me met een klap bewust maken van misstanden in onze huidige zorg. Een zo'n onderwerp vind ik ontzettend lastig, maar ik ga het toch proberen. Het effect van orgaan donantie op het leven van zowel de overleden en gevende persoon als ook op de ontvangende en levende persoon. Ik had er altijd al een vreemd gevoel bij en nu weet ik waarom en het laat me niet meer los. Ik wil het hier met jullie delen.Gewoon omdat ik voel dat het belangrijk is vanuit een meer dan verontrustende ontdekking. Lees mee en voel wat het met je doet. 

Lees verder >

Een intens en mooi jaar 2022

  • Lilian Gijsbers
  • (reacties: 0)

Het is bijna niet te geloven, dat 2022 alweer op zijn einde loopt. Wat een enerverend jaar was dit. Ook voor mezelf kan ik zeggen dat ik zelden zo'n diep proces doormaakte op zoveel fronten tegelijk. Ik vind het altijd moeilijk om me kwetsbaar op te stellen, ik ben vooral gewend dat ik er altijd voor anderen moet zijn. Dat is mijn werk, dat is mijn roeping, maar ook ik heb natuurlijk mijn menselijke uitdagingen. Zo ben ik in dit jaar verhuisd, is mijn praktijkruimte ook mee verhuisd, dit jaar bestond Lilianders 10 jaar, we gingen op een super enerverende reis naar Roemenie met een groep van 14 reizigers, heb ik 3 nieuwe cursussen mogen ontwikkelen en geven, is er weer een mentorgroep afgerond en sta ik op het punt ook nog hele nieuwe dingen te gaan doen. En dan kijk je toch wel even verbaasd op als blijkt, dat dit jaar voorbij is gevlogen. 

Lees verder >