Inspiratie

Overgave brengt je terug naar de kern

  • door Lilian Gijsbers

"Vandaag moet ik dit doen en wil ik dat bereiken." "mijn agenda zit helemaal vol." "Het is allemaal heel anders gegaan dan ik had verwacht." Allemaal uitspraken die ik dagelijks voorbij hoor komen. En weet je, deze gedachten houden je weg van je kern. Het tegenovergestelde hoor ik ook: "Ik laat me alleen nog leiden door mijn gids." "Elke dag doe ik mijn aardingsoefeningen en zet ik mezelf in een cocon van licht om zo min mogelijk prikkels op te pakken van mijn omgeving." Ook dan moet ik helaas concluderen, dat je niet verbonden bent met je kern, met je essentie. Als je telkens bezig bent om maar niet meegesleurd te worden door de dagelijkse realiteit, dan ben je gewoon niet goed gecentreerd.

Als je namelijk gecentreerd bent, dan gaat aarding vanzelf, dan weet je wat bij je past, dan ken je jezelf en stel je natuurlijke grenzen. Maar bovenal ben je heel snel weer terug in balans als er iets heftigs gebeurt. Je bent in staat bewuste keuzes te maken die voortkomen uit een innerlijke leiding. Als dit voor jou allemaal geldt, dan weet je, dat je in overgave bent. Het leven gaat dan vloeiender, je doet en zegt dingen die dichtbij jezelf liggen en je voelt je vreugdevol, omdat je het overheersende gevoel hebt, dat je jouw tijd zinvol besteedt. Kortom, leven vanuit overgave is zeer de moeite waard!

Maar waarom zijn er dan zo weinig mensen die werkelijk zo leven? Het antwoord is pijnlijk eenvoudig, de meeste mensen leven hun leven vanuit beperkende overtuigingen en angst. Want als je 1 ding opvalt aan iemand die heeft geleerd vanuit overgave te leven, dan is het wel de vrijheid, vrolijkheid en de liefde die van zo iemand uit gaat. Ken je zo iemand om je heen? Of ben je zelf zo iemand? Weet dan dat van dergelijke mensen een enorme inspiratie en kracht uitgaat. Begeef je onder deze mensen, ze stralen de energie uit, die jou helpen om ook in die bewustzijnsstaat te komen, totdat je het voortaan zelf kan en anderen gaat inspireren. Zó verspreiden we het licht. Het grootste voorbeeld die deze levenswijze liet zien was Jezus. Zelfs 2000 jaar na zijn dood vieren we nog altijd zijn geboorte op eerste kerstdag. Zó zie je hoe krachtig een boodschap van licht en liefde is! En overgave is de weg er naar toe. 

Reactie toevoegen