Inspiratie

Tijd bestaat eigenlijk niet

  • door Lilian Gijsbers

Heb je al eens opgemerkt, dat de tijd steeds sneller gaat? Wat je vroeger in een dag deed is nu opeens veranderd. Soms lijkt het of je in een dag de dingen kan doen die vroeger eigenlijk onmogelijk waren en af en toe is de dag opeens voorbij en lijkt het of je helemaal niks hebt kunnen doen. Wat dit betekent is heel mooi, we gaan terug naar het hier en nu en ervaren dat tijd min of meer meebeweegt met onszelf en ons eigen tempo. Wij hebben namelijk invloed op de beleving van tijd, omdat tijd voor ons hart, voor ons wezen, niet bestaat. Hoe dit zit ga ik proberen uit te leggen. we noemen dit ook wel multidimensionaal bewustzijn. 

Het komt in mijn cursussen steeds meer voor, dat mensen vertellen over "gaten in de tijd" alsof er iets niet klopt of in elk geval totaal anders is dan voorheen. Een toename in dejá-vu bijvoorbeeld, maar ook zie ik tijdens meditaties gebeuren, dat mensen zich plotseling herinneren in andere tijden te hebben geleefd of zelfs dat ze de toekomst in de vorm van visioenen voor zich zien. We zijn op weg naar een hele nieuwe werkelijkheid en deze ontwikkeling in ons bewustzijn hoort daarbij. Schrik er dus niet van, maar verdiep jezelf in het onderbewuste en ontdek dan een aantal zaken: 

1. tijd zoals we die op aarde ervaren is lineair, maar voor de ziel is alles nu. De ziel kan dus buiten de tijd gaan. Dit verklaart ook waarom we soms herinneringen aan vorige levens krijgen of visioenen van de toekomst.

2. onze ziel leeft in oneindigheid, het lichaam is op aarde tot voor kort "gevangen" geweest in de tijd (de matrix). Maar wanneer we groeien in bewustzijn komen we als vanzelf los uit de gevangenis en kunnen we tijdreizen.

3. tijd heeft niks te maken met de klok... De klok is een methode om ons te helpen op aarde structuur aan te brengen, maar wanneer we groeien in ons bewustzijn, ontdekken we steeds meer mogelijkheden om met "divine timing" te werken en vertrouwen we erop dat onze intuïtie ons gaat leiden wanneer het moment optimaal is en plannen we alles naar die "divine timing". Zo laat je het universum optimaal voor je werken. 

4. wanneer je punt 3 eenmaal hebt ontdekt, zal je leven langzaam gaan veranderen en maak je andere keuzes, niet meer vanuit ego (ambitie), maar veel meer vanuit de ziel (verlangen). Niet omdat het moet (ego), maar omdat jouw ziel je ertoe leidt (roeping). 

5. uiteindelijk zal elke ziel voor de keuze komen staan, volg je de ziel of blijf je liever (veilig) in het leven vanuit ego. (En ook dat is prima!). Wanneer je de weg van de ziel begint te volgen is er namelijk veel te doen.... opruimen van overtuigingen, pijn en trauma uit dit leven en vorige levens, je talenten naar de oppervlakte laten komen en je gaan herinneren wie jij in wezen bent, tijd ontstijgen en je natuurlijke plek in het universum innemen als meester van de ziel, elke ziel is namelijk op weg naar meesterschap en ieder doet dat in een eigen tempo. Zo gezegd is de aarde dus een leerschool en mag je hier in de tijd (de matrix) net zo lang "spelen", tot je klaar bent voor de volgende stap.

6. deze volgende stap leidt jou naar multidimensionaal bewustzijn, jouw mind wordt opeens zeer krachtig en ontdekt scheppingskracht en jouw creatieve kracht komt verder tot ontplooiing op jouw eigen unieke wijze. Je hogere zelf neemt zetel in het aardse lichaam en dan begint het feestje eigenlijk pas echt. Alles wat je tot dusver aannam als de waarheid, komt opnieuw voorbij en hieruit vorm je jouw waarheid en baseer je ook jouw beslissingen op dat wat jouw hogere zelf jou laat zien en ervaren. Je krijgt kennis over het ontstaan van de aarde, het universum, je krijgt een bewustzijn over andere levensvormen. Je zou kunnen zeggen dat jouw trilling zodanig stijgt, dat je een hele nieuwe werkelijkheid waarneemt, een werkelijkheid waar je zelfs invloed op kan uitoefenen. Opeens wordt het leven dan zeer boeiend en bruisend en tijd wordt je beste vriend, niet meer zoals vroeger. Nee de divine timing wordt je vriend. En je horloge gaat in een kast, niet meer nodig. 

7. Het mag te mooi om waar te zijn klinken, maar dit pad leidt ook naar heling. Je ervaart dat je oude pijnen kan "openen", je brengt blokkades tot verlichting en vervolgens komt er een gestaag helingsproces tot stand. Wonderbaarlijke genezingen zie ik met enige regelmaat gebeuren en het is ons recht om zonder deze pijnen en ziektes te gaan leven wanneer we in de nieuwe realiteit aankomen. We noemen dat ook wel de vijfde dimensie, een werkelijkheid waar je één wordt met alles en toch uniek bent in dat geheel. Daar ontstaat de realiteit aan de hand van jouw bewustzijn, je overstijgt ziekte, tekorten, angsten en je wordt een healer met telepathische gaven. Ja echt te mooi, maar wel echt waar.  

misschien ben je al een tijdje op dit pad. Je bent zeker niet alleen. wellicht heb je al ontdekt dat er hele bijzondere dingen mogelijk zijn, je herinnert je niet alleen vorige levens, maar spreekt ook zomaar opeens de taal die je toen sprak, misschien wel Chinees of Hebreeuws. Je hebt misschien al wel zielemaatjes ontmoet waarmee je een gezamenlijke geschiedenis deelt en je haalt nu samen herinneringen op uit "oude tijden". Misschien reis je al wel naar andere werelden en ben je daar voorbij de snelheid van het licht heen gegaan. Droom? Nee lieverd, totale werkelijkheid. Dat wat verborgen was, eeuwenlang, is nu weer bereikbaar. Ga jij het avontuur aan? 

In de cursussen bij Lilianders gaan we uit van deze "nieuwe tijd". Wil je meer ontdekken? Volg dan eens een cursus of kom een dagje meedoen met een workshop. Lilian ziet vaak jouw vorige levens en helpt je te ontdekken wat daar gebeurde. Je talenten die je toen ontwikkelde kunnen dan zomaar terug komen en die kan je in het hier en nu weer toepassen in je leven. Iedereen heeft een eigen tempo om deze multidimensionale ontwikkeling eigen te maken, maar elk mens heeft het potentieel in zich. Jij ook! 

Reacties

Reactie door Alex |

Heel boeiend. Ik lees even helemaal vanaf het begin en waar je nu bent......er is meer tussen hemel en aarde. Ben benieuwd hoe het verder gaat. We zijn nu hier even op elkaars pad op dit moment. Jij mij helpend met wat ik schrijf.

Reactie toevoegen