Inspiratie

Tijd voor de nieuwe aarde

  • door Lilian Gijsbers

De aarde is oud, oeroud. Waarom heeft iedereen het dan toch over de nieuwe aarde? We horen spannende voorspellingen over het jaar 2012, eind december zou onze wereld compleet van gedaante moeten gaan verwisselen. Maar hoe realistisch is deze gedachte? Zijn wij als mens wel in staat om te bevatten wat een nieuwe aarde zou kunnen zijn? Omdat onze hersenen de impact van de voorspellingen niet kunnen overzien, maken we er met ons hoofd een rampscenario van. Het wordt chaos.

De nieuwe aarde… het is een gedachte in dualiteit, want waar een nieuwe aarde is, zou er ook een oude aarde moeten zijn. Twee tegengestelden bevestigen elkaar, het maakt het alleen nog maar moeilijker. De nieuwe aarde is een begin van iets nieuws, een start met een schone lei. Want als wij het willen, dan kunnen we afscheid nemen van de dualiteit en gaan leven in eenheid. Ons universum heeft een hele sterke wet, die heel bijzonder is, namelijk de vrije wil. Wij mensen hebben de keuze of we iets willen of niet. En die vrije wil maakt, dat we zelf beslissen wat de nieuwe aarde gaat worden. Ik pleit ervoor om de aarde als volgt te laten ontstaan.

De aarde is mooi zoals ze is, in al haar gecompliceerdheid is ze pure eenvoud. De natuur kent seizoenen, een begin en een eind. Wij kennen een leven met een begin en een eind. Stel dat we mochten kiezen, zouden we het dan anders willen? Als wij als mens de vrije keuze hadden, dan zouden we de aarde gemaakt hebben zoals ze is. Wel hebben we enkele punten van aandacht, maar die hebben meer te maken met de nieuwe mens, dan met de nieuwe aarde. De mens mag veranderen, want als de mens verandert, dan verandert alles met de mens mee. Als we besluiten dat er geen oorlog of vrede meer hoeft te zijn, maar dat we er gewoon allemaal mogen zijn? Als we besluiten dat er geen goed of kwaad meer hoeft te zijn, maar dat we er gewoon allemaal mogen zijn? Als we besluiten dat we samen delen in plaats van samen concurreren, kunnen we er dan allemaal gewoon zijn?

Als we allemaal als mens gaan doen wat je ware aard is, dan kunnen we er samen gewoon zijn. Het is een kwestie van keuze, van vrije wil. En die vrije wil, die vul jij in, jij alleen! Het jaar 2012 is niet het jaar van de nieuwe aarde, het jaar 2012 is het jaar van de nieuwe mens. Als die dat tenminste wil… De enige keuze die de mens hoeft te maken, is te leven vanuit liefde en licht. Het is in al zijn gecompliceerdheid een pure eenvoud, jij bent het die jouw keuze bepaalt. Dat maakt jou verantwoordelijk en niet de ander. Het maakt jouw keuze van belang, want levend vanuit liefde en licht zul je bijdragen aan de nieuwe aarde. Als jij verandert, dan verandert de omgeving met je mee. Als we allemaal veranderen, dan verandert de aarde met ons mee. De nieuwe aarde? Dat zijn wij!

Reactie toevoegen