Inspiratie

trance medium

  • door Lilian Gijsbers

Het cursusaanbod is nogal verbreed met cursussen die op trance gebaseerd zijn, een trance cirkel, de cursus trance, de jaarcursus met Tahir en Lilian, trance is hetgeen daar te ervaren is. En daarom leek het me goed om daar hier even kort wat meer over uit te leggen. En hoe leg je dat dan uit? Want iedereen die in trance kan raken, weet dat dit een ervaring is, die heel mooi en bijzonder is. Zo mooi, dat je het niet met woorden kan vangen. Het is het diepste gevoel van verbonden zijn met je ziel, met de bron, maar als je eenmaal uit de trance ontwaakt.... dan weet je eigenlijk zelf nauwelijks wat je precies hebt gezegd of gedaan. Het is een beetje zoals met slapen. Als je in de ochtend wakker wordt, weet je dat je hebt geslapen, maar je dromen, wat je die nacht allemaal hebt gevoeld en ervaren, het is niet tastbaar meer aanwezig. Zoiets gebeurt ook met een trance. Ik kan een hele rationele uitleg geven over wat er gebeurt in een trance, dat je hersengolven vertragen, dat je hart langzamer gaat slaan, maar dan ga ik me op een pad begeven van artsen en psychologen. Veel liever probeer ik je mee te nemen in mijn belevingswereld van trance, want die ken ik en daar kan ik tenminste wat over vertellen uit eerste hand.

Eigenlijk nogal een overwinning op mezelf, om openlijk te praten over mijn trance ervaringen. Een medium zijn, contact maken met overledenen, een healing geven, dat is wat de meeste mensen wel kennen. Maar dat je ook een Trance-medium kan zijn, dat is weer net wat anders. Ik probeer meestal de link te maken met medicijn mannen en -vrouwen in de natuurvolkeren. Je ziet vaak genoeg in films hoe deze in trance gaan om hun volk te helpen, door connectie te maken met de geesten van voorouders, bijvoorbeeld. In feite is een medicijnman altijd iemand, die gemakkelijk in trance kan raken en wordt daarop getraind vanaf de kindertijd. Zodra zijn of haar talent wordt ontdekt, wordt een uitgebreide begeleiding gegeven door de ouderen. Ze weten hoe belangrijk het is, dat er nieuwe medicijnmensen worden opgeleid. Hoe anders gaat het in het Westen?

Hier word je als kind heel anders behandeld wanneer je een eerste trance ervaring hebt. Want het is een talent net als zingen en voetballen en dat zit er al vanaf je kindertijd in. Dan kom je thuis met het verhaal: "mam, ik weet niet wat er gebeurde. Ik leek wel te slapen, een soort nachtmerrie, maar dan overdag. Ik weet niet wie er praatte, maar ik hoorde mezelf, maar ik zei het niet zelf." En het antwoord is een harde lach en de opmerking, dat je wel een erg levendige fantasie hebt. In de nachten durf je amper te gaan slapen, wat als je die geesten weer bij je bed krijgt? Je bent continu waakzaam. Ook overdag, dat niemand zal merken, dat je in trance bent. Oh ja, ik ben er zeer bedreven in geworden, om in trance te zijn, zonder dat iemand het merkt.

Voor Tahir, waarmee ik samenwerk, is dat wel anders. Hij kwam er pas op latere leeftijd achter, dat hij in trance kon raken. Een cursus Reiki maakte hem open en daardoor ontstond opnieuw de mogelijkheid van diepe trance ervaringen. Maar hij had het helemaal niet onder controle. Tijdens zijn werk als arts, raakte hij soms zomaar in trance en begon zijn patiënt boodschappen te geven. Van lieverlee, ging Tahir op zoek naar iemand die hem kon helpen. En zo ontmoette hij mij. En samen zijn we uren lang in trance geweest, een jaar lang ontmoetten we elkaar en mochten we ontdekken hoe onze vorige levens verweven waren. Een proces wat zo bijzonder en zo dierbaar is, dat het bijna pijn doet om het hier te delen. Gewoon, omdat het zo puur is en elke harde en negatieve reactie ons diep zou raken. Mensen zijn soms bang van ons, als we samen in trance gaan in de cursus of tijdens een trance cirkel. We vertellen dingen over hun leven, over hun ervaringen, die wij niet konden weten. Het raakt tot diep in de ziel. Maar het is mooi, want dan kunnen de opgekropte emoties vrij komen. De oude trauma's naar de oppervlakte komen om te genezen. Wij zien en voelen al deze pijn, het verdriet, de opgekropte woede en wanhoop, op het moment dat wij de healing geven. Dat is de reden dat we in trance zijn, het zou ondraaglijk zijn om de pijn van anderen te voelen en over te nemen als we daarvoor niet de zachtheid van de trance zouden kunnen gebruiken. En dat is hoe het voor ons voelt, het is moeilijk te verwoorden. Naderhand weet Tahir vaak helemaal niet meer wat er is gezegd of gebeurd. Ik heb mezelf zodanig getraind, dat ik gemakkelijker kan onthouden wat er is gebeurd. Daarvoor ben ik wekelijks zeer nauwgezet bezig om te mediteren, in zo'n diepe staat, dat ik in trance raak.

Het is een belangrijke taak die ze me gevraagd hebben te volbrengen, om mijn gave te delen met een steeds grotere groep mensen. Patricia, Mireille en Tahir kennen mijn achtergrond, weten wat het is om dit werk te doen. Ja het is vreemd om te zeggen, dat je verbonden bent met Jezus en Maria, dat je kunt communiceren met engelen, opgestegen meesters en zelfs de Elohim. Dat je soms samenwerkt met Aartsengel Michael om het licht te brengen waar duisternis overheerst. Maar het is de waarheid. En als het goed is, kan je dat voelen als je daarvoor jezelf openstelt. Steeds meer mensen ontdekken, of beter gezegd HERontdekken, dat ze kunnen voelen of iemand de waarheid zegt of schrijft. En dat geeft mij de moed om dit te delen. Ik hoop je te mogen ontmoeten in een cursus of tijdens de diverse cirkels die we geven. En heb je nog vragen over je eigen trance ervaringen, leg je vragen eens bij ons neer. Zie je kleuren? Voel je koude wind om je heen? Zie je verschijningen of energiebollen? Heb je het gevoel, dat je iets zegt, terwijl de woorden niet van jou zijn? Dat is het begin van een diepe trance ervaring. Ga op onderzoek uit en ontdek wat je er allemaal mee kan! Of kom eens ervaren tijdens de trance cirkel, de jaarcursus van Tahir en Lilian of ervaar zelf een trance in de cursus trance. Ik gun het jou.

Reacties

Reactie door Mark |

Hoi,
Als ik in trance raak in bed en naar het plafond staar zie ik wolken en voel een koude luchtstroom onstaan. Ook zie ik energiebollen die een soort elektrische lading hebben. Wat heeft dit dan te betekenen?

Reactie toevoegen